Promjena u upravi Erste banke

In Karijere
Katarina Kraljević

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2024. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije. Karijeru je započeo u IT odjelu Bjelovarske banke 1989. godine, a u razdoblju od 1999. do 2014. godine, kada je postao član uprave Erste banke, obnašao je različite rukovodeće funkcije u segmentu poslovanja s građanstvom. Matak će nastaviti karijeru u Erste banci te u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.

U skladu s prethodno navedenim, Zdenka Mataka naslijedit će Katarina Kraljević, dosadašnja direktorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom, koja će na novu funkciju stupiti 1. kolovoza 2024. Odluka Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević donesena je pod uvjetom ishođenja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, odnosno Europske središnje banke.

Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb. U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d., kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana. Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do danas na čelu je Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.

„Zdenko Matak ostavio je veliki trag u izgradnji današnje pozicije Erste banke, dajući značajan impuls njezinom kontinuiranom rastu i razvoju kroz proteklih 35 godina, posebice u dijelu poslovanja s građanstvom. Neizmjerno smo mu zahvalni na cjelokupnom doprinosu i zajedničkom uspješnom radu tijekom svih ovih godina. Poštujući njegovu osobnu odluku, veselimo se što ćemo i u budućnosti moći oslanjati na njegovu podršku, kroz savjetničku funkciju koju će obavljati“, istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave banke. „S druge strane, izuzetno smo zadovoljni i ponosni što će Zdenka naslijediti upravo Katarina Kraljević, koja ima veliko prethodno iskustvo rada na različitim funkcijama u našoj banci. Uvjeren sam da će svojim znanjem, stručnošću, energijom i jasnom vizijom nastaviti put daljnjeg uspješnog pozicioniranja banke u segmentu retail poslovanja, kao i razvoja naše digitalne strategije, jednog od najvažnijih stupova našeg poslovanja u izazovnim vremenima pred nama“, zaključio je Schoefboeck.

You may also read!

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...
wall

Svjetske burze pale treći tjedan zaredom, kamate Feda ostaju povišene

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer je sve jasnije da zbog povišene

Read More...
U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

Ovogodišnji Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu koji se obilježava 28.travnja skreće pozornost na važnost osiguranja sigurnosti i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design