Prvi hrvatski trgovački lanac tradicionalno donirao Pučku kuhinju grada heroja

In DOP
Jurica Lovrinčević, Ivan Penava

Ovo je već peta godina otkada je trgovački div počeo donirati vukovarsku Pučku kuhinju.

PEVEX d.d, je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara u ponedjeljak 14. prosinca 2020. godine potpisao ugovor o donaciji vukovarskoj Pučkoj kuhinji u vrijednosti od 240.000 kuna. Ovo je već peta godina otkako je počela suradnja vukovarske Pučke kuhinje i PEVEXA, koji mjesečno potpomaže kuhinju s 20.000 kuna što bi značilo da bi do kraja 2021. ukupan iznos donacije do sada iznosio gotovo 1,2 milijuna kuna.

„Pomaganje gradu heroju i njegovim građanima trebala bi biti obaveza svih. Prošle godine smo upravo u Vukovaru otvorili novi, najsuvremeniji prodajni centar te zaposlili 50 novih djelatnika. No imamo dužnost pomoći i onima koji nisu u mogućnosti raditi. Osnovna ljudska potreba je topli obrok i pozivamo sve u Hrvatskoj da zajedničkim snagama osiguramo da ne bude gladnih nigdje u Hrvatskoj.“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora s Pučkom kuhinjom Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave PEVEXA.

„Zahvalni smo što PEVEX već tradicionalno, petu godinu za redom podržava naš rad i omogućuje kvalitetno funkcioniranje Pučke kuhinje. PEVEX je dugogodišnji partner Grada Vukovara na čitavom nizu projekata.“, izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Društveno odgovorno poslovanje i sigurnost zajednice
Osim što tradicionalno pomaže rad vukovarske Pučke kuhinje, PEVEX se trudi podizati nivo društvene odgovornosti kompanije pomažući potrebite brojnim donacijama, kao i financiranjem sportaša i udruga. Kao što je maratonska plivačica Dina Levačić, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski boksački savez….

U vrijeme pandemije PEVEX je uložio preko 2 milijuna kuna u zaštitne mjere, a za uvođenje termalnih kamera dobio je nagradu Hrvatskog udruženja menadžera sigurnosti u listopadu ove godine. Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera, posebno jednom – termalnim kamerama.

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“. Tvrtka danas ima oko 2.000 zaposlenika i posluje u 26 prodajnih centara diljem Hrvatske.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design