Prvi međunarodni “Doručak s hrvatskih farmi” u Budimpešti

In Sajmovi i izložbe
dorucak

Prvi međunarodni “Doručak s hrvatskih farmi” održan je u srijedu u Budimpešti na tržnici Nagy Vásásrcsarnok, a s te je manifestacije ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio da su Mađari rado viđeni gosti u Hrvatskoj te mu je drago da je taj doručak inozemnu premijeru imao baš u Budimpešti.

“Doručak s hrvatskih farmi” na kojem su gosti mogli kušati prehrambene proizvode s oznakama kvalitete – meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz Lijepe naše te brašno i kruh s hrvatskih polja, održan je u sklopu projekta “Hrvatska tržnica”, koji se od 23. do 25. svibnja održava na jednoj od najljepših europskih tržnica – Nagy Vásásrcsarnok, gdje svoje proizvode predstavlja i prodaje 20-ak hrvatskih proizvođača.

“Desetljećima se govori o nužnosti povezivanja domaćih proizvođača i ugostiteljskih i hotelskih objekata i vjerujem da smo sada u tom smislu krenuli u pravom smjeru. Nismo se bavili samo promotivnim aktivnostima već smo u propise ugradili odredbe koje će našim proizvođačima omogućiti poštene uvjete rada i u pravima ih izjednačiti s njihovim europskim kolegama”, izjavio je ministar Tolušić na doručku o kojem su iz Ministarstva poljoprivrede izvijestili priopćenjem.

Istaknuo je i da je za poljoprivredu iznimno važna suradnja s turističkim sektorom, jer to daje najbolje rezultate za oba sektora.

“Nije još prošlo dovoljno vremena za ocjenu uspješnosti provedenih mjera, no prvi statistički pokazatelji govore da smanjujemo uvoz i povećavamo izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda”, rekao je Tolušić.

Uz ministra Tolušića, doručku je prisutvovao i zamjenik mađarskog ministra poljoprivrede Istvan Nagy, koji je, kako prenose iz Ministarstva, pohvalio dobru ponudu hrvatskih prehrambenih proizvoda i Hrvatsku kao jednu od omiljenih turističkih destinacija mađarskih turista.

Programi “Hrvatska tržnica” te “Doručak s hrvatskih farmi” u Budimpešti se odvijaju u sklopu Hrvatskih dana, a zajednički su ga organizirali ministarstva turizma i poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora (HGK), predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Budimpešti i Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA).

Inače, velikim je “Doručkom s hrvatskih farmi” u Zagrebu 13. svibnja završila višemjesečna informativna kampanja Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije po hrvatskim županijama, koja je promovirala domaće proizvode i poticala njihovu potrošnju. U toj je kampanji sudjelovalo oko 500 poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design