Rad i uvjeti u sektoru osobnih usluga i pomoći u kućanstvu

In Zaposlenost / plaće
vito

Od svoje uspostave 2004. godine belgijski sektor „usluga na temelju bonova” (na razini EU-a inače se naziva i sektor osobnih usluga i usluga u domaćinstvu), koji ima više od milijun korisnika (što čini četvrtinu domaćinstava), postao je izuzetno važan.

Međutim, u novije se vrijeme radnici u tom sektoru suočavaju sa sve više problema u pogledu sigurnosti i zdravlja na radu.
Shema vaučera za usluge, uvedena u Belgiji Zakonom od 20. srpnja 2001., ima za cilj promicanje razvoja lokalnih usluga i poslova, kao što su čišćenje doma, peglanje, kupovina itd. U praksi, pojedinci mogu koristiti vaučere za usluge za plaćanje odobrenoj tvrtki za lokalne usluge koje radnik obavlja u okviru ugovora o radu s ovom tvrtkom. Shema vaučera za usluge izvorno je bila inicijativa savezne vlade, pokrenuta 2004. Od 1. srpnja 2014. upravljanje shemom vaučera za usluge postalo je regionalna nadležnost.

Većina radnika uslužnih vaučera (koji se također nazivaju radnicima za osobne i kućanske usluge na razini EU-a su žene. Na europskoj razini, sektor je u 2019. činio 9,5 milijuna radnih mjesta u EU27, uključujući 6,3 milijuna prijavljenih i 3,1 milijun neprijavljenih radnika. Štoviše, 90% tih radnika su žene.

Zašto je ovaj sektor važan ?
Zadovoljava realnu potražnju za osobnim i kućanskim uslugama omogućavajući zaposlenim obiteteljima bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života, kao i nastavak života starijim osobama u njihovom domu. Štoviše, trenutna makroekonomska kretanja, kao što je povećanje stope profesionalne aktivnosti žena, a posebno starenje stanovništva, pokreću potražnju za osobnim i kućanskim uslugama još više. U kontekstu deindustrijalizacije i kontinuiranog pada niskokvalificiranih zanimanja, ovaj sektor također omogućava otvaranje formalnih poslova za osobe koje su najudaljenije od tržišta rada,imigrante, osobe s niskim kvalifikacijama i starije od 50 godina.Shema vaučera za usluge daje poticaje za pretvaranje neprijavljenog rada u redovno zaposlenje i stoga pridonosi većim stopama zaposlenosti.Radnici imaju ugovor s registriranom uslužnom tvrtkom, a provode rad u prebivalištu korisnika. Bonovi su glavni (fizički ili virtualni) proizvod. Mogu se naručiti putem kućnog bankarstva ili sustavo,m elektroničkog računa i dostavljaju se poštom ili putem sustava elektroničkih računa. Korisnici plaćaju uslugu vaučerima a registrirane uslužne tvrtke plaćaju zaposlenicima izvršeni rad. Za određnek orisnike naručitelj usluge je država koja osigurava subvenciju bonova.

Koja su otvorena pitanja i kako poboljšati uvjete rada zaposlenih u osobnim uslugama i pomoći u kućanstvu ?

Autonomija, radno vrijeme i odnos s klijentima smatraju se važnim dobrima pružatelja osobnih i kućanskih usluga u usporedbi s drugim zanimanjima za osobe s niskim kvalifikacijama, kao npr.zanimanja u ugostiteljstvu, industrijskom čišćenju i prodaji.

Međutim, posljednjih godina, Sektor servisnih vaučera sve se više suočava s problemima koji se odnose na sigurnost i zdravlje radnika, posebice zbog povećanja dugotrajnih odsutnosti i poteškoća u zadržavanju ili pronalaženju radnika za tvrtke u sektoru.

Nekoliko je karakteristika specifičnih za profesiju pružatelja osobnih i kućanskih usluga koje ograničavajuće djeluju na dobrobit na radu radnika u sektoru uslužnih vaučera, posebice fizičke i psihičke teškoće,ograničeno vrijeme pauze između klijenata, korišteni proizvodi i materijali, nedostatak društvenog priznanja, i dr.

Kako je to sektor koji karakterizira velika potražnja korisnika, ključno je potrebno provesti cijeli niz akcija koje omogućavaju poboljšanje dobrobiti na radu radnika.

Studija koju je Form-TS (Sektorski fond za obuku) proveo 2018. godine pokazala je da se sektor suočava s brojnim poteškoćama u pogledu zaštite na radu i zdravlja radnika PHS-a. U tu svrhu identificirano je i preporučeno nekoliko radnji koje bi mogle poboljšati njihovu dobrobit na poslu, uključujući: Identificirati osobnu zaštitnu opremu, materijale i proizvode potrebne u sektoru;pružiti klijentima više informacija o tome što je preporučeno, dopušteno i zabranjeno u sektoru; omogućiti radnicima više informacija o tome što se preporučuje, što je dopušteno i što je zabranjeno u sektoru; povećati obuku za radnike u osbnim i kućanskim uslugama; povećati nadzor i praćenje koje provodi tvrtka Service Voucher.

Konačno, posljednjih godina, Form-TS (Sektorski fond za obuku ) je razvio i učinio dostupnim uključenima u ovaj sektor čitav niz različitih alata kao što su scenariji, video zapisi, web stranice itd. koji pomažu objasniti profesiju osobnih i kućanskih usluga, identificirati potrebne vještine,pružiti savjete i dobru praksu, i sl. u cilju poboljšanja dobrobiti radnika u tom sektoru.

Budući da u Hrvatskoj nedstaje uslužnih servisa,pa logično raste interes i potreba za organiziranim pružanjem usluga i pomoći u kućanstvu, navedena belgijska iskustva i preporuke mogu biti korisni za pokretanje odgovarajućih inicijativa, oblikovanje te organiziranje ponuditelja i korisnika osobnih usluga, kao i uključivanje potrebnih mjera za odgovarajuće uvjete rada, zaštitu zdravlja i sigurnost radnika.

Vitomir Begović

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design