RALU Logistika ulaže 15 milijuna EUR u nove duboko smrznute skladišne kapacitete i otvara 100 radnih mjesta

In Logistika
RALU Logistika

RALU Logistika, vodeći 3PL pružatelj integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, najavljuje novi investicijski ciklus kojim povećava svoje skladišne kapacitete, te stvara pretpostavke za daljnji rast i zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Riječ je o investiciji proširenja skladišnih kapaciteta u duboko smrznutom i hlađenom režimu u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici, vrijednoj više od 15 milijuna eura, kojom će kompanija odgovoriti na potrebe klijenata i podržati njihov daljnji rast te se na vrijeme prilagoditi sve bržem razvoju modernog tržišta. Dodatnim zapošljavanjem na novih 100 radnih mjesta, RALU Logistika osigurat će kontinuitet pružanja visokokvalitetne usluge.

Šest tisuća i petsto novih paletnih mjesta
Radovi na novim skladišnim kapacitetima u Rugvici započeti su u travnju ove godine, a očekuje se da će svoja vrata otvoriti početkom 2024. godine. Izgradnjom novog duboko smrznutog skladišta, kapaciteti RALU Logistike narast će za 6.500 novih paletnih mjesta, uz postojećih 10.000 paletnih mjesta, a paralelno se ulaže i u novi vozni park kroz kupnju 25 vozila za međunarodni transport te 10 novih distributivnih vozila za dostavu unutar Hrvatske.

“Novim investicijskim ciklusom značajno povećavamo smještajne kapacitete u smrznutom režimu što će nam omogućiti snažan razvoj i širenje nacionalne distributivne mreže. RALU Logistika posluje na ukupno pet lokacija, a dostavu vršimo na preko 6.500 dostavnih mjesta. Daljnjim širenjem postavljamo nove standarde u pogledu kvalitete te osiguravamo dodatne kapacitete za rastući segment smrznute hrane i sve veću potražnju za outsourcingom logističke usluge”, izjavio je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave RALU Logistike.

Ukupna ulaganja u Rugvicu dosežu preko 80 milijuna EUR
Novo skladište vrijedno 15 milijuna EUR brojit će 6.500 paletnih mjesta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu, od -20 do +8 °C. Skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim expeditom, odnosno potrebom za prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava da se procesi odrade još efikasnije. Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 milijuna EUR, RALU Logistika potvrđuje vodeću poziciju na tržištu.

Otvara se 100 novih radnih mjesta
RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno broji flotu od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika. Novom vrijednom investicijom u logistički centar kompanija otvara 100 novih radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih. Kompanija, osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Europe, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija i BiH.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design