Rimac Technology razvijat će i proizvoditi baterijske sustave za BMW Grupu

In Strateški savezi
Rimac Campus

Rimac Technology, proizvođač sustava za električne pogone i baterijske sustave za globalne proizvođače automobila, sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom. Rimac Technology će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih.

Isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava, kompanija Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama. Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada.

Ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba. Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom.

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe, izjavio je: „Moj poslovni put započeo je s BMW-om serije 3 iz 1984. koji sam pretvorio u električni automobil u svojoj garaži kada sam imao 20 godina, što je zanimljiva poveznica sa sadašnjim partnerstvom s BMW Grupom. Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja te je jasan znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama (poput Aston Martin Valkyrie-a, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere itd.) u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom. Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom je jedan od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove.”

Pojedinačne snage i stručnost ovih tvrtki međusobno se nadopunjuju na iznimno produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmjerena je na daljnju izgradnju njezine vodeće pozicije u sektoru premium električne mobilnosti. BMW Grupa u partnerstvo donosi stručno znanje u području baterija i električnih pogonskih sustava koje je stjecala tijekom više od 15 godina.

Dva partnera će u kasnijoj fazi objaviti više informacija o vrsti strateškog partnerstva, kao i o njegovom opsegu i sadržaju.

O Rimac Group
Rimac Group, koju predvodi osnivač i glavni izvršni direktor Mate Rimac, većinski je dioničar tvrtke Bugatti Rimac i 100%-tni dioničar tvrtke Rimac Technology. Rimac Group objedinjuje najnaprednije hiperautomobile na svijetu i svjetski poznat tim koji razvija tehnologiju baterijskih sustava, elektropogona i softverska rješenja zajedno s rješenjima za skladištenje energije za održivu budućnost. Sjedište grupe smješteno je u predgrađu Zagreba, a njezini se pogoni nalaze diljem Europe. Trenutno zapošljava više od 2200 ljudi. Od 2024. godine novo sjedište Rimac Group bit će u najsuvremenijem Kampusu površine 100.000 m².

O BMW Group
BMW Group sa svoja četiri brenda BMW, MINI, Rolls-Royce i BMW Motorrad vodeći je svjetski proizvođač premium automobila i motocikala, a pruža i premium financijske usluge i usluge mobilnosti. Proizvodna mreža BMW Grupe sastoji se od 30 proizvodnih pogona diljem svijeta. Osim toga, tvrtka posjeduje globalnu prodajnu mrežu u više od 140 zemalja.
Godine 2023. BMW Grupa prodala je više od 2,55 milijuna osobnih vozila i više od 209.000 motocikala diljem svijeta. Dobit prije oporezivanja u financijskoj godini 2023. iznosila je 17,1 milijardu eura, uz ostvarene prihode od 155,5 milijardi eura. Na dan 31. prosinca 2023. BMW Grupa imala je ukupno 154.950 zaposlenika.
Uspjeh BMW Grupe oduvijek se temeljio na dugoročnom promišljanju i odgovornom djelovanju. Tvrtka je vrlo rano odredila put za budućnost i dosljedno stavlja održivost i učinkovito upravljanje resursima u središte svog strateškog smjera, od opskrbnog lanca i proizvodnje do kraja uporabne faze svih svojih proizvoda.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

3 commentsOn Rimac Technology razvijat će i proizvoditi baterijske sustave za BMW Grupu

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ,,.,

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. =======

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design