Skok dobiti i prihoda najvećeg svjetskog proizvođača baterija

In Tvrtke i tržišta
catl

Kineski proizvođač baterija za električna vozila CATL više je nego udvostručio dobit i prihod u drugom tromjesečju zahvaljujući poticajima kojima su vlasti nastojale ublažiti utjecaj koronamjera na prodaju te kategorije vozila.

U razdoblju od travnja do lipnja CATL, čiji su klijenti Tesla, Volkswagen i BMW, zabilježio je neto dobit od 6,69 milijardi juana (982 milijuna eura), veću za 164 posto nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju Reutersovi izračuni.

Prihodi su također više nego udvostručeni, poskočivši na 64,29 milijardi juana, izračunao je Reuters.

Širenje covida u proljetnom tromjesečju i epidemiološke mjere u nekoliko gradova, uključujući Šangaj, utjecali su na kinesko tržište, ali potražnja je ostala snažna jer su lokalne vlasti uvele poticaje kako bi potaknule prodaju električnih vozila, ističu u CATL-u.

Rast prodaje električnih vozila svijetla je točka na širem tržištu koje u Kini, Europi i SAD-u bilježi pad zbog covida 19 i problema u opskrbnom lancu, priopćio je CATL.

U Kini je prodaja električnih vozila više nego udvostručena u prvoj polovini godine, dok je ukupna prodaja vozila pala za 6,6 posto, prema podacima kineske udruge proizvođača automobila.

CATL-ovu profitnu maržu na baterije za električna vozila pritisnuo je ipak rast cijena metala, posebice litija, spustivši je s 22 posto na kraju prošle godine na 15,04 posto na kraju lipnja.

Početkom mjeseca kineska kompanija najavila je da će u Mađarskoj izgraditi tvornicu vrijednu 7,6 milijardi dolara, najveću u Europi.

CATL-ov udio u globalnom tržištu baterija za električna vozila iznosio je u prvoj polovini godine 34,8 posto i bio je veći za 6,2 postotna boda u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prema podacima SNE Researcha. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design