Školu pametnih financija prošlo više od 2.000 građana

In Obrazovna rješenja
Školu pametnih financija prošlo više od 2.000 građana

U nešto više od četiri mjeseca, otkako je Erste banka pokrenula besplatni nacionalni program financijske pismenosti pod nazivom Škola pametnih financija, interni treneri banke dosad su održali ukupno 150 radionica diljem Hrvatske, koje je pohađalo više od 2.000 građana. Statistike pokazuju da oko 73% polaznika edukativnih radionica o upravljanju osobnim financijama čine žene, a njih gotovo 70% ima višu ili visoku stručnu spremu.

Također, gotovo 85% polaznika potvrdilo je da ih je radionica potaknula na usvajanje nekih dobrih financijskih navika, poput vođenja budžeta, štednje, upravljanja potrošnjom i slično. Program koji uz radionice obuhvaća i interaktivnu video edukaciju, namijenjen je svim zainteresiranim građanima, s ciljem poticanja na usvajanje znanja i vještina iz područja upravljanja osobnim financijama, na promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom.

„Iznimno nam je drago da su građani u ovako kratkom razdoblju prepoznali kvalitetu našeg programa društveno odgovornog poslovanja, kojim im želimo prenijeti naše znanje te im pomoći da budu još uspješniji u financijskom planiranju. Povratne informacije građana vrlo su pozitivne, pa su tako našu radionicu ocijenili s prosječnom ocjenom 4,23 a trenere s čak 4,7, što nam je velika motivacija za nastavak ovog programa. Imamo velike planove, a s obzirom da ovu radionicu želimo učiniti dostupnom za sve građane, u ovom trenutku intenzivno radimo na širenju broja gradova gdje je radionica dostupna.“, rekao je Boris Blažević, voditelj Škole pametnih financija u Erste banci.

Besplatne edukativne grupne radionice u trajanju od 120 minuta obuhvaćaju interaktivnu i multimedijalnu poduku o upravljanju osobnim financijama, a provode ih više od 60 posebno osposobljenih trenera, djelatnika Erste banke iz više od 20 hrvatskih gradova. Ciljevi radionice su upoznati polaznike s jednostavnim alatima za planiranje i vođenje osobnih financija, upoznati ih sa svjesnim donošenjem potrošačkih odluka te jednostavnim metodama štednih navika. Osim za djelatnike poduzeća, škola, udruga i javnog sektora, za koje je održan već čitav niz radionica, radionica je kroz online prijavu dostupna i svim zainteresiranim građanima. Besplatne radionice za građane u prostorima banke u poslijepodnevnim satima trenutačno se održavaju u prostorima banke u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Bjelovaru, Puli, Zadru i Osijeku.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti radionice, na raspolaganju je video edukacija u trajanju od 15 minuta. Sama video edukacija na ležeran i zabavan način prati sadržaj radionica te gledatelje upoznaje s jednostavnim i učinkovitim alatom „5 koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama“, koji i nakon edukacije mogu svakodnevno koristiti. Kao i na radionicama, u video edukaciji ulogu predavača preuzeli su zaposlenici Erste banke – transakcijska savjetnica Tajana Krznar i voditelj Službe odobravanja kreditnog rizika Zoran Stojanović.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design