Snježana Miliša iz tvrtke Bugatti Rimac je Inženjerka godine

In Konferencije / savjetovanja
Snježana Miliša iz tvrtke Bugatti Rimac je Inženjerka godine

Nevera Program Manager i diplomirana inženjerka elektrotehnike Snježana Miliša proglašena je Inženjerkom godine na svečanoj ceremoniji u Zagrebu. Prvo je to izdanje izbora u kojem je odaziv bio izniman, pristigla je čak 71 prijava iz svih krajeva Hrvatske te iz raznovrsnih gospodarskih grana.

Izborom „Inženjerka godine“ javnosti se žele predstaviti inženjerke koje svojim primjerom, svojim karijernim putem i osobnošću mogu nadahnuti mlađe generacije djevojaka za STEM studij i zanimanja u STEM-u. Žiri je među deset finalistica ovogodišnjeg izbora u Snježani Miliši prepoznao „predsjednicu generacije“. Istaknule su se njezina strast prema inženjerstvu, neustrašivost u utiranju novih karijernih puteva, želja za usvajanjem novih znanja – ali i neposrednost, elokventnost i jednostavnost.

Deset finalistica, jedna „predsjednica generacije“
Misao vodilja izbora „Inženjerka godine“ nije natjecanje nego inspiriranje mlađih naraštaja za inženjersku karijeru kako bismo doprinijeli razvoju hrvatskog društva. U fokusu izbora „Inženjerka godine“ nisu karijerna postignuća finalistica već njihov potencijal da budu uzor i inspiracija mlađim generacijama djevojaka. Ovogodišnju generaciju finalistica uz Snježanu Milišu čine:
• Rebeka Belavić, Head of Product Strategy, Q agency
• Ivana Colarić, SAP konzultantica, mStart
• Eleonora Jurela, voditeljica odjela inženjerskih poslova u Sektoru tehničkih poslova, Croatia Airlines
• Ivana Kuzman, voditeljica proizvodnje, Pelagos Net Farma
• Barbara Pongračić, Head of Data & Analytics, iOLAP
• Marina Šimunek, koordinatorica kompletne proizvodnje, Vindija
• Iva Tomas, inženjerka u poslovima razvoja i projektiranja u razvojnom odjelu Dinamika vozila i okretna postolja, KONČAR – Električna vozila
• Valentina Zadrija, tehnička voditeljica razvoja proizvoda i starija razvojna inženjerka, Gideon
• Žana Zekić, voditeljica Odjela za Razvoj poslovnih IT rješenja, FINA

Među 10 finalistica čak četiri žirija su svojim glasovima odlučila koja je inženjerka najveći potencijal za inspiriranje mladih za STEM studij i karijeru. Ta četiri posebna ocjenjivačka suda čine predstavnici medija, predstavnici nastavnika i učenika 6 srednjih škola, same finalistice i organizatori izbora.

Izbor „Inženjerka godine“ organizira Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) i partner Mediade uz inicijatora Siemens Hrvatska d.d. Inicijativu podržavaju tvrtke koje i same zapošljavaju inženjerski kadar i koje su zbog izazova na tržištu rada prepoznale važnost djelovanja:  APIS IT, Harburg Freudenberger Belišće, Končar, NATIV, Nexe, Q agency i Scheer Adriatic.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design