Svečano otvorena Podravkina Tvornica tjestenine

In Tvrtke i tržišta
plenki i dalic

Prva novoizgrađena Podravkina tvornica u segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina vrijedna je više od 15 milijuna eura.

Nova Podravkina Tvornica tjestenine u Koprivnici svečano je puštena u rad, a investicija je vrijedna više od 15 milijuna eura. Ta je tvornica prva novoizgrađena u Podravkinom segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina. Proces izgradnje tvornice i montaže novih strojeva trajao je godinu dana, a zahvaljujući najsuvremenijoj opremi moderniziran je i dodatno unaprijeđen tehnološki proces proizvodnje tjestenine. Tvornicu su svečano pustili u pogon predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, uz nazočnost visokih dužnosnika, radnika i menadžmenta kompanije te poslovnih partnera.

U novoj Tvornici tjestenine, izgrađenoj na više od 4.800 m2, proizvodit će se industrijska tjestenina koja će se koristiti za proizvodnju Podravka juha te uvijena i kratka tjestenina pod brendom Zlato polje. Podravka ovom investicijom dodatno podiže kapacitete i osnažuje vlastitu proizvodnju tjestenine, stvarajući tako osnove za daljnji rast prodaje kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda s tjesteninom.

„Podravka i današnjim otvaranjem potpuno nove tvornice potvrđuje svoju odlučnost da nastavi rasti i razvijati se i to kao moderna i visoko konkurentna multinacionalna kompanija. U skladu s našom poslovnom strategijom intenzivno unaprjeđujemo sve segmente našeg poslovanja – ovom i drugim investicijama, onima koje smo završili i onima koje su u tijeku, kao i fokusom na održivo poslovanje. Kontinuirano i značajno poboljšavamo primanja naših zaposlenika i uvjete rada. Moderniziramo i svoj tržišni nastup te ukupnu komunikaciju pa smo modernizirali i naš vizualni identitet, opet s ciljem da podrži naše ciljeve rasta na najkonkurentnijim zapadnim tržištima. Sve ovo postižemo jer ostvarujemo dobre financijske rezultate. Upravo ti rezultati, koji se ogledaju i u povijesno najvišoj vrijednosti naše dionice, omogućuju nam ostvarivanje ambicioznih investicijskih ciljeva bez povećanja zaduženosti, snažan rast plaća bez narušavanja konkurentnosti, ali i aktivan i odgovoran doprinos lokalnoj zajednici u kojoj živimo“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Na predanom radu i angažmanu na izgradnji nove tvornice predsjednica Uprave posebno je zahvalila Branimiru Perkoviću, direktoru Podravkine Proizvodnje, voditeljima projekta Mladenu Cahuneku i Marku Bijeliću-Curkiću te njihovu timu koji je izgradnju tvornice i montažu proizvodnih linija uspješno koordinirao od početka do kraja.

„Nova tvornica tjestenine još je jedan veliki korak u razvoju Podravke, ali i prehrambene samodostatnosti i gospodarstva Republike Hrvatske u cjelini. U ime Vlade Republike Hrvatske zahvaljujem svim zaposlenicima Podravke koji predano rade sve ove godine i čine kompaniju jednim od glavnih hrvatskih gospodarskih brendova. Podravka je danas stabilna, moderna kompanija koja raste iz dana u dan, a to pokazuje i cijena dionice koja u proteklih nekoliko godina stalno raste“, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu programa otvorenja, uzvanici su mogli degustirati i brojne specijalitete s tjesteninom. Aktualni pobjednik Masterchefa Luka Veić te Podravkini promotori kulinarstva Mišel Tokić i Tomislav Rezo pobrinuli su se za pravi cooking show i pokazali brojne mogućnosti korištenja ovog proizvoda za pripremu kreativnih i kvalitetnih obroka.

Ova je investicija dio investicijskog ciklusa Grupe Podravka koji se provodi u skladu sa Strategijom poslovanja Grupe do 2025. godine. Prioritet investicijskog ciklusa su ulaganja u modernizaciju, uvođenje novih tehnologija i digitalizacija, podizanje efikasnosti i energetske učinkovitosti te daljnje unapređenje radnih uvjeta. Do kraja 2024. očekuju se dovršeci još dviju kapitalnih investicija – nove Tvornice za preradu rajčice u Varaždinu i novog logističko-distributivnog centra u Koprivnici koji je ujedno najveća investicija u sklopu Strategije.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design