U hrvatske Toyota salone stigla nova Toyota Camry

In Promocije / novi proizvodi
U hrvatske Toyota salone stigla nova Toyota Camry

Camry je najprodavanija poslovna limuzina D/E segmenta na svijetu, čija se godišnja prodaja kreće na više od 700.000 prodanih primjeraka. Osma generacija ove luksuzne limuzine stigla je na hrvatsko tržište s naprednim hibridnim sustavom nove generacije, te je dostupna za testne vožnje u svim Toyota ovlaštenim centrima.

Novi Camry osnažuje Toyotinu prisutnost u kompetitivnom D/E segmentu na tržištu, unoseći u segment jedinstvena obilježja poput snažnog hibridnog sustava i jedinstvenog premium ugođaja. Novim Camryjem je europska ponuda Toyota hibrida proširena na ukupno osam modela.

Upravo je povećana potražnja za hibridnim vozilima na Starom kontinentu popločila put za povratak ove čuvene limuzine, nakon čak 15 godina odsutnosti na europskim cestama. Camry se prodaje u više od 100 zemalja svijeta, te je od svog premijernog lansiranja 1982. godine do danas prodan u više od 19 milijuna primjeraka, a sa 700.000 prodanih primjeraka godišnje je najprodavaniji model u svom segmentu na svijetu.

TNGA modularna platforma služi kao baza osme generacije Toyote Camry, čime je omogućena sloboda dizajna i stvaranje jedinstvenih linija koje Camry čine iznimno prepoznatljivim u segmentu te izuzetno atraktivnim. Rezultat takve filozofije je i veći međuosovinski razmak te širok stav koji ostvaruju elegantan i sportski dizajn.

Unutrašnjost nove Toyote Camry u cijelosti je dizajnirana kako bi omogućila nenadmašnu kombinaciju funkcionalnosti, stila i ergonomije. Rezultat su dinamične i upadljive linije prednje armature, vrhunski materijali te kvaliteta izrade i završna obrada, iznimna prostranost i razina udobnosti za putnike na svim sjedištima – čime je postignut premium ugođaj i dojam kvalitete.

Novi Camry također donosi jedinstveno vozačko sučelje u segmentu – Human Machine Interface (HMI) koji se sastoji od tri lako čitljiva i intuitivna zaslona: 10-inčnog head-up zaslona u boji s osnovnim informacijama poput brzine vožnje, pokazatelja hibridnog sustava, navigacijskog sustava i očitanih prometnih znakova; 7-inčnog informativnog zaslona u boji koji se nalazi između instrumenata sa svim vozačkim informacijama; te 8-inčnog središnjeg zaslona visoke rezolucije s Toyota Touch 2 with Go multimedijalnim sustavom, koji ujedno omogućuje trogodišnje besplatno ažuriranje navigacijskih mapa i Wi-Fi povezivost s pametnim telefonom te pristup brojnim online mogućnostima i korisničkim aplikacijama.

Napredna tehnologija u službi putnika ne staje na tome. Novi Camry donosi trozonski automatski klima uređaj s jedinstvenom nanoeTM tehnologijom, omogućujući na taj način ne samo nezavisno podešavanje željene temperature za vozača, suvozača i za putnike na stražnjem sjedištu, već oplemenjuje zrak nanoeTM česticama koje su promjera 5 do 20 nm. Rezultat je ugodan osjećaj hidratizacije kože, čišćenje od alergena, neutraliziranje vanjskih neugodnih mirisa i stvaranje osvježavajuće mikro-atmosfere unutar automobila.

Za vrhunski ugođaj putovanja na najvišem paketu opreme, zaslužan je i JBL premium ozvučenje s 9 zvučnika, koje donosi 8-kanalno pojačalo i koristi Clara-Fi tehnologiju koja ispravlja kvalitetu zvuka prilikom reprodukcije komprimiranih formata glazbe – poput MP3 formata, što uistinu omogućuje jedinstven doživljaj slušanja glazbe.
Novi Camry u vidu opreme, između ostalog, također donosi bežični punjač za mobitel, Toyota Safety Sense paket napredne aktivne sigurnosti u serijskoj opremi (sustav upozorenja na predstojeći sudar s prepoznavanjem pješaka, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog uključivanja dugog snopa svjetla, sustav očitanja prometnih znakova), prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, radarski navođen tempomat s automatskim održavanjem vozila unutar trake, Smart Entry itd.

Camry na tržište stiže isključivo kao hibrid u kombinaciji 2.5-litrenog Hybrid Dynamic Force motora s rekordnom termalnom učinkovitošću te snažnog elektromotora i jake baterije, koji u konačnici isporučuju 160 kW/218 KS, ubrzanje do 100 km/h u 8,2 sekunde, svega 98 g/km CO2 i prosječnu potrošnju od 4,3 l/100 km. Ta nova generacija hibridnog sustava donosi i Sequential Shiftmatic tehnologiju e-CVT mjenjača, koja prema želji vozača savršeno može oponašati standardni brzinski automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa – i na taj način omogućiti znatno dinamičnije i zabavno iskustvo vožnje.

Izražena dinamičnost i upravljivost u vožnji ujedno je rezultat korištenja nove GA-K karoserije koja je vrlo lagana, a opet iznimno kruta i otporna na torzijska opterećenja i uvijanja. Navedeno u kombinaciji s prednjim MacPherson ovjesom i novim rasporedom dvostrukih poprečnih ramena straga pruža ne samo vrhunsku stabilnost na cesti, već i dojam u vožnji koji nadmašuje konkurenciju u segmentu.

U ponudi modela Camry su ukupno četiri razine opremljenosti, počevši od ulaznog paketa opreme Style s cijenom od 266.900 kuna, srednjeg paketa Sol (278.900 kuna), višeg srednjeg paketa Executive (300.900 kuna) do najopremljenijeg modela Premium s cijenom od 316.900 kuna. Nova Toyota Camry je dostupna za testne vožnje u svim Toyota ovlaštenim centrima.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design