U Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavljeno 51. izdanje sajma MOS Celje

In Sajmovi i izložbe
MOS

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam Celje 2018. koji se održava od 11. do 16. rujna, predstavljen je na press konferenciji održanoj u prostoru Hrvatske obrtničke komore.

Hrvatsku obrtničku komoru i MOS sajam povezuje višegodišnja suradnja koja je omogućila predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK – a.

Na ovogodišnjem izdanju sajma predstavit će se preko 1400 izlagača iz 30 država, a ovogodišnja zemlja partner je Srbija.

Hrvatski će izlagači svoju ponudu predstaviti u paviljonu L1, na štandu broj 15, površine 54 m2“.

Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, Violeta Jelić, istaknula je da je i ove godine Hrvatska obrtnička komora potaknula brojne obrtnike da izlažu na ovom važnom događanju koje okuplja gospodarstvenike iz cijelog svijeta i omogućuje sudionicima da ostvare brojne vrijedne kontakte koji mogu pomoći pri širenju tržišta.

„HOK sufinancira izlaganje 17 izlagača, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 14 tradicijskih obrta. Isto tako, u suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije putem promotivnih materijala prezentirat će se obrtnici iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata i turizma s područja Karlovačke županije“, naglasila je.

Posebno je istaknuto da su zajednički nastupi hrvatskih obrtnika na inozemnim međunarodnim sajmovima tijekom prošle i ove godine organizirani u sklopu provedbe projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“, koji je s 2.304.893,64 kuna sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Cilj projekta je pružanje pomoći HOK-a obrtnicima kako bi razvili svoje kapacitete i sposobnosti za sudjelovanje na međunarodnom tržištu.

Samostalno se na ovogodišnjem izdanju MOS-a predstavlja još 7 hrvatskih izlagača i to je, kako je istaknuo Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskog sajma, organizatora Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva (MOS), također razlog za zadovoljstvo i potvrda dugogodišnje uspješne gospodarske suradnje dviju zemalja.

„Cilj je ovog sajma tu suradnju promicati, ali i poticati obrtnike i gospodarstvenike da ju iz godine u godinu šire i unapređuju“, zaključio je.

Predsjednik Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh govorio je o aktivnostima slovenske komore te o odličnoj suradnji na svim razinama s Hrvatskom obrtničkom komorom te istaknuo značaj ovog sajma koji je svake godine pravo mjesto za ostvarivanje kontakata između hrvatskih i slovenskih obrtnika.

Da se nerijetko, takvi kontakti pretvore u suradnju potvrdio je i obrtnik s višegodišnjim „izlagačkim stažom“, gospodin Franjo Golub, vlasnik strojobravarskog obrta „Lamela“, koji je kolegama obrtnicima preporučio da se odazovu sudjelovanju na što većem broju sajmova te da si na taj način, kroz što kvalitetniju prezentaciju, uz pomoć Hrvatske obrtničke komore, otvore prostor za širenje poslovanja na brojna strana tržišta.

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design