U Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavljeno 52. izdanje sajma MOS Celje

In Sajmovi i izložbe
celje

52. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam Celje 2019. koji će se održati od 10. do 15. rujna, predstavljen je na press konferenciji održanoj u prostorijama Hrvatske obrtničke komore.

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatske obrtničke komore i organizatora MOS sajma omogućila je predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK-a.

Na ovogodišnjem izdanju sajma predstavit će se preko 1500 izlagača iz 34 države te se očekuje više od 100.000 posjetitelja. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Republika Crna gora.

Hrvatski će izlagači svoju ponudu predstaviti u paviljonu L1, na štandu broj 17, površine 42 m2.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dalibor Kratohvil, istaknuo je da i ove godine imamo priliku izmijeniti iskustva, naučiti nešto jedni od drugih te u konačnici unaprijediti poslovanje. Hrvatska obrtnička komora potaknula brojne obrtnike da izlažu na ovom važnom događanju koje okuplja gospodarstvenike iz cijelog svijeta i omogućuje sudionicima da ostvare brojne vrijedne kontakte koji mogu pomoći pri širenju tržišta.

„Hrvatska obrtnička komora potiče i podržava izložbe hrvatskih obrtnika i s ponosom mogu reći da je ovo 24 nastup u organizaciji HOK-a, koji sufinanciramo s čak 50%. Ove je godine za izložbu prijavljeno 16 izlagača, od kojih 5 prvi puta na sajmu u Celju. U suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije će se na sajmu u Celju prezentirati katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te u jednoj visokoj vitrini uzorci proizvoda 18 tradicijskih obrta. U suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije će se na sajmu putem promotivnih materijala prezentirati obrtnici (7) iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata te turizma i ugostiteljstva s područja Karlovačke županije“, naglasio je.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo, međunarodnu suradnju i sajmove Hrvatske obrtničke komore, Darko Stanković, pohvalio je uspješnu dugogodišnju suradnju te istaknuo veliki značaj celjskog sajma za hrvatske obrtnike. Istaknuo je kako širenje tržišta te stvaranje novih poslovnih kontakata našim obrtnicima predstavlja veliki vjetar u leđa.

Na ovogodišnjem izdanju MOS-a prvi put se predstavlja 5 hrvatskih izlagača i to je, kako je istaknuo Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskog sajma, organizatora Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva (MOS), također razlog za zadovoljstvo i potvrda dugogodišnje uspješne gospodarske suradnje dviju zemalja.

„Cilj je ovog sajma tu suradnju promicati, ali i poticati obrtnike i gospodarstvenike da ju iz godine u godinu šire i unapređuju“, zaključio je.

Direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Danijel Lamperger govorio je o aktivnostima slovenske komore te o odličnoj suradnji na svim razinama s Hrvatskom obrtničkom komorom te istaknuo značaj ovog sajma koji je svake godine pravo mjesto za ostvarivanje kontakata između hrvatskih i slovenskih obrtnika.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design