U pet godina dm osigurao više od četvrt milijuna kuna za istraživanje raka prostate

In DOP
dm

U utorak, 22. prosinca, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju od 57.350 kuna namijenjenu istraživanju raka prostate koja je ostvarena u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u sklopu dm-ove inicijative #pokretpravihfrajera.

Tijekom pet godina suradnje, dm je u sklopu inicijative povodom Movembera, mjeseca muškog zdravlja, istraživanje raka prostate Instituta Ruđer Bošković podržao s više od 275.000 kuna.

“Ove godine Movember smo obilježili inicijativom #pokretpravihfrajera te smo skrenuli pozornost na bolesti koje pogađaju muškarce i ukazali na važnost samopregleda i redovitog odlaska na liječničke preglede. Naš dugoročni cilj je ukazati na to da je briga o zdravlju znak snage, a ne slabosti te istovremeno dati doprinos institucijama koje rade na unapređenju zdravlja. Zato smo posebno ponosni na suradnju dm-a i Instituta Ruđer Bošković kojom pružamo podršku njihovim istraživačima u potrazi za otkrićima koja će unaprijediti liječenje raka prostate”, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

„U ime Instituta Ruđer Bošković i naših istraživača, zahvaljujem tvrtki dm na ovoj donaciji i na dugogodišnjoj podršci radu Laboratorija za nasljedni rak koja je našim znanstvenicima omogućila sistematično i kontinuirano istraživanje raka prostate. Do sada su naši znanstvenici radili na otkrivanju novih pokazatelja bolesti te otpornosti stanica na hormonsku terapiju, a u nastavku istraživanja nastojat će utvrditi mogu li lijekovi prodrijeti u dubinu tumorskih tvorbi i smanjiti njihovu sposobnost širenja“, naglasio je dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

Laboratorij za nasljedni rak Zavoda za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković bavi se istraživanjima tumorskih stanica, njihovih karakteristika i mehanizama koji omogućuju njihov rast i razvoj. Na projektu „Tumori prostate u tri dimenzije“ radi istraživački tim od šest istraživača, svaki sa specifičnim znanjima i vještinama te višegodišnjim iskustvom u istraživanju tumora.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design