U Primorsko-goranskoj županiji se tijekom blagdana očekuje 35 tisuća gostiju

In Iz svijeta
turizam

U Primorsko-goranskoj županiji se tijekom božićnih blagdana od 23. prosinca do 8. siječnja očekuje oko 35 tisuća gostiju, koji bi mogli ostvariti 120 tisuća noćenja, najviše u nekom od 66 otvorenih hotela, izvijestili su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov izjavila je da su najave dolazaka turista i noćenja za Božić i Novu godinu odlične te da bi, ostvari li se oko 120 tisuća noćenja, ovogodišnji božićni i novogodišnji blagdani mogli biti na razini 2019. te za 20 posto bolji nego prošlogodišnji.

Najviše, 45 tisuća noćenja, očekuje se na opatijskoj rivijeri, zatim na Cresu i Lošinju 20 tisuća te na Krku 16 tisuća.

Na riječkom području najavljeno je 15 tisuća noćenja, u Gorskom kotaru 12 tisuća, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri devet tisuća te na Rabu dvije i pol tisuće noćenja.

Glavnina turističkog prometa ostvarit će se u 66 otvorenih hotela. Na opatijskoj rivijeri bit će ih otvoreno 36, po sedam na Krku i riječkom području, pet na Lošinju, četiri na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, dva na Rabu i pet hotela u Gorskom kotaru.

Na Krku će biti otvorena dva, a na Lošinju jedan kamp.

U hotelima se očekuje 64 tisuće noćenja, u obiteljskom smještaju 30 tisuća, kampovima 14 tisuća itd., dok se u nekomercijalnom smještaju očekuje oko šest tisuća noćenja.

Irena Peršić Živadinov ističe da je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u proteklih pet godina najviše noćenja ostvareno s domaćeg tržišta. Nakon domaćih, najviše je bilo gostiju iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Italije, Srbije i Mađarske.

Posezona je, kaže, obilježena posebno dobrim najavama grupnih i poslovnih putovanja, a bilo je i puno kongresnih gostiju. Dodaje da je i ove godine bogata ponuda adventskih programa u županiji.

Naglasila je da istraživanja Europske putničke komisije (ETC) objavljena u listopadu potvrđuju kako 70 posto Europljana i dalje planira putovati u zimskom razdoblju, što je četiri posto više u odnosu na prošlu godinu. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design