Udruga Glas poduzetnika vodi hrvatske poduzetnike na najveći uvozno-izvozni sajam u Kinu

In Sajmovi i izložbe
kina

Udruga Glas poduzetnika vodi hrvatske poduzetnike na najveći uvozno-izvozni sajam u Kinu gdje će potencijalnim poslovnim partnerima predstaviti svoje proizvode.

Canton Fair, službeno poznat kao China Import and Export Fair, jedan je od najvećih i najvažnijih trgovinskih sajmova na svijetu. Udruga Glas poduzetnika organizirat će odlazak delegacije hrvatskih poduzetnika na ovaj sajam gdje će članovi Udruge imati priliku prezentirati svoje proizvode, ali i informirati se o mogućnostima suradnje. Sajam se održava u Kantonu (Guangzhou) u Kini dva puta godišnje – u proljeće i jesen. S više od 60.000 izlagača, stotine tisuća posjetitelja i preko 1.200.000 četvornih metara izložbenog prostora, Canton Fair predstavlja pravu trgovinsku meku.

Veliki trenutak za hrvatsko poduzetništvo dogodio se početkom listopada ove godine, kada je udruga Glas poduzetnika potpisala ključan sporazum s Centrom za vanjsku trgovinu Kine (China Foreign Trade Centre). Ovaj sporazum otvara vrata za nove suradnje između Hrvatske i Kine, omogućavajući hrvatskim poduzetnicima da se predstave na najvećem uvozno-izvoznom sajmu na svijetu i prošire svoje poslovanje prema globalnom tržištu.

Tim povodom danas je održano predstavljanje sajma kojim se članove UGP-a kao i ostale prisutne poduzetnike informiralo o mogućnostima koje sajam nudi. Na predstavljanju se obratio Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika: “Veliko mi je zadovoljstvo objaviti da je udruga Glas poduzetnika prepoznata kao kvalitetan partner u promociji i organizaciji posjeta delegacije u Kinu sljedeće godine. Organizatori Canton Faira odabrali su udrugu Glas poduzetnika za partnera koji će omogućiti hrvatskim poduzetnicima odlazak na najveći sajam na svijetu kako bi predstavili svoje proizvode, ali se i upoznali s ponudom kineskih proizvoda i usluga. Ovo partnerstvo puno nam znači kao najvećoj udruzi malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj jer nastojimo uvijek našim članovima (poduzetnicima) osigurati kvalitetna povezivanja s međunarodnim partnerima.”

Na predstavljanju je najavljen i planirani posjet hrvatske delegacije poduzetnika na sajam u Kinu u travnju 2024. godine. Predstavljanju je također prisustvovao vlasnik specijalizirane tvrtke za pomoć uvoznicima u pronalaženju kvalitetnih partnera, Boris Došen koji je rekao: “Canton fair za poduzetnike je investicija. To je prilika da na jednom mjestu umjesto da putujete iz regije u regiju po Kini i gubite vrijeme i novac susretnete većinu relevantnih tvornica i ponuđača.”

UGP će u susradnji sa partnerima napraviti sve da po prvi puta u povijesti Hrvatska ima svoj prostor na najvećem sajmu na svijeu, Canton fairu, i to već slijedeče godine, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a.

Hrvatskim poduzetnicima potrebno je više konkretne podrške, sa što manje administrativnih zapreka i nameta koji ih koče. Sporazum između udruge Glas poduzetnika i Centra za vanjsku trgovinu Kine (China Foreign Trade Centre) primjer je stvarne, opipljive podrške hrvatskim poduzetnicima prema promicanju izvoza, proširenju poslovanja i uspostavljanju globalnih partnerstva u trenutku kada je podrška vlasti prema poduzetništvu vrlo ograničena.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design