Ugostitelji: Očekivali smo negativne testove, vrijeme je za daljnje popuštanje mjera

In HoReCa
ugostitelji

Očekivali smo negativne rezultate testova sudionika probnog domjenka i svadbe prošlog tjedna, čime se i potvrdilo da to može biti smjer za organizaciju raznih događanja i daljnje popuštanje mjera, poručila je u petak predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot po objavi tih rezultata.

Rezultati tih testova objavljeni su u petak, sedam dana nakon tih događanja, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je uz HZJZ dao i podršku ugostiteljima za organizaciju tih pilot događanja, uz uvjet da sudionici budu cijepljeni, preboljeli ili testirani na covid.

Napominjući da rezultate nisu imali prije konferencije za medije stožera, Troskot kaže kako su vjerovali u negativne rezultate jer su se i čuli sa sudionicima i svi su rekli da su zdravi.

“Vrijeme je da se mjere popuste, dolaze nam i ljepše vremenske prilike. S tim se pilot projektima i išlo da se pokaže kako se može u skladu s mjerama i raditi na ‘normalniji’ način”, kazala je Troskot, dodajući da sada očekuju i da se razmotri popuštanje postojećih mjera moguće i prije 1. lipnja, odnosno 31. svibnja, do kada su mjere na snazi.

Na konferenciji stožera rečeno je da je svih 86 sudionika pilot poslovnog domjenka i 130 sudionika pilot svadbe, koji su održani prošli tjedan, bili negativni na testiranju nakon sedam dana, a u ponedjeljak se očekuju i testovi još jednog probnog događanja, kongresa u Istri sa 65 sudionika, koji su se okupili pod istim uvjetima.

“Ti pilot projekti dokazuju da se na takvim događanjima nije dogodila zaraza, iako za to uvijek postoji neka mala mogućnost, a i druge zemlje su provodile takve projekte”, rekao je na konferenciji za novinare stožera ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Zaključio je da je to i dokaz da se na taj način mogu organizirati događanja, uz još provođenje klasičnih epidemioloških mjera. (H)

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design