Ukrajina izvezla 820.000 tona žitarica putem Dunava u prvoj polovini kolovoza

In Uvoz
zito

Ukrajina je u prvoj polovini kolovoza izvezla 820.000 metričkih tona žitarica preko svojih luka na rijeci Dunav, trenutno njezinoj glavnoj izvoznoj ruti, objavila je konzultantska kuća APK-Inform.

APK-Inform nije pritom dao usporedne brojke.

Ukrajina tradicionalno većinu svoga žita izvozi preko crnomorskih luka Odese i Mikolajiva, ali je sada te terete prisiljena prebaciti na Dunav nakon što se Rusija sredinom srpnja povukla iz sporazuma o izvozu žita preko crnomorskih luka kojem je posredovao UN.

No, nedavni ruski napad i na lučku infrastrukturu mogli bi utjecati na izvoz Dunavom. Kijev je u srijedu priopćio da su ruske bespilotne letjelice oštetile silose i skladišta žitarica u riječnoj luci Reni na Dunavu. Prvi zamjenik ukrajinskog ministra poljoprivrede Taras Vysotskiy rekao je za nacionalnu televizijsku postaju da je u napadu na Reni uništeno do 5000 tona žitarica. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design