Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

In Konferencije / savjetovanja
Tajana Kesić Šapić i Leslie Shannon

HGK u suradnji s Nokijom pokreće 5G Akademiju, a Nokijina stručnjakinja Leslie Shannon tvrtkama održala ekskluzivno predavanje na temu najnovijih tehnologija.

Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, održala je u četvrtak u prostorima HUB385 predavanje za poduzetnike pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“. Predavanje, održano u organizaciji HGK i Nokije, okupilo je stručnjake iz različitih industrija kao što su Serengeti, SofaScore, Hrvatski Telekom i EON, predstavnike obrazovnih institucija poput Algebre i FER-a, kao i predstavnike Vlade RH iz resornih ministarstava.

Shannon je na predavanju govorila o novim mrežnim arhitekturama, vizualnoj analitici, upravljanju robotima i dronovima, AR/VR/XR tehnologijama i metaverzumu kao najnovijem buzzwordu u ovom području, a dotaknula se i uloge 5G mreže u današnjem svijetu te načina kako koristiti mogućnosti 5G mreže kao ključne poluge za iskoristivost svega što ona danas omogućuje zahvaljujući razvoju najnovijih tehnologija.

Leslie Shannon voditeljica je Odjela za istraživanje ekosustava i trendova za Nokiju. Kroz futuristički pristup, usredotočena je na prepoznavanje tehnoloških disrupcija i prilika za Nokiju i njezine kupce, uključujući razvoj tehnologije 5G u robotici, dronovima, vizualnoj analitici i cloud gamingu, s naglaskom na proširenu i virtualnu stvarnost.

Nokia promatra kako netehnološkim kompanijama pružiti telekomunikacijsku podršku u budućnosti, kroz pogodnosti koje će mreže budućnosti donijeti. Prava 5G revolucija je stabilnost u povezanosti putem 5G mreže koja je dovoljno stabilna i brza da može podržati napredne tehnološke procedure u pravom vremenu“, istaknula je ovom prigodom Shannon.

Suradnja HGK i Nokije nastavlja se prvom 5G Akademijom u Hrvatskoj

Tajana Kesić Šapić, voditeljica Odjela za industriju HGK, iskoristila je događanje kako bi najavila 5G Akademiju koju HGK uskoro pokreće s Nokijom, a u sklopu koje će biti održane četiri virtualne 5G radionice. „Kako bismo tvrtkama pružili najnovija znanja u ovom području, s Nokijom smo pripremili prve 5G radionice u Hrvatskoj koje će biti održane u okviru 5G Akademije. Na njima će polaznici moći saznati više o tome što čini 5G jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije koju nam donosi. Radionice su namijenjene tvrtkama iz svih gospodarskih grana, a cilj im je omogućiti alate za provedbu uspješne digitalne transformacije u svojim poslovnim procesima“, izjavila je Šapić te je dodala kako će prva radionica, na kojoj će biti istaknute ključne prednosti koje donosi 5G, kao i razlike u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, biti održana već 24. svibnja. Predavači će biti Goran Horvatić, voditelj tehnološke strategije u Nokiji i Tonko Obuljen, Predsjednik Vijeća HAKOM-a, a registracija je moguća već sada putem poveznice.

5G tehnologija najavljivana je na velika vrata kao okosnica četvrte industrijske revolucije. Iako već neko vrijeme imamo priliku iskušavati sve što nam je donijela, kako bismo najefikasnije iskoristili sve njezine blagodati, potrebno nam je kontinuirano unapređenje znanja te dijeljenje najboljih praksi.

Peta generacija mobilne mreže u Hrvatsku je stigla prije dvije godine te će donijeti revolucionarne promjene u zdravstvu, prometu, školstvu, poljoprivredi, energetici i brojnim drugim industrijama. Smatra se značajnom poput otkrića struje ili prvog automobila, a procjenjuje se da će njezin razvoj i implementacija rezultirati s 2.3 milijuna novih poslova u zemljama EU te da će zahvaljujući 5G tehnologiji globalni BDP narasti i za 4 bilijuna dolara do 2030.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design