Ususret nacionalnoj konferenciji o sigurnosti i zdravlju na radu

In Konferencije / savjetovanja
Ususret nacionalnoj konferenciji o sigurnosti i zdravlju na radu

Približava se 23. tradicionalna godišnja nacionalnu konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem „Znanjem do sigurnosti i zdravlja na radu“, koje su organizatori ZIRS Učilište – Ustanova za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“, a suorganizator Hrvatsko društvo za medicinu rada – Ogranak Zagreb.

Pokrovitelji konferencije koja će se održati 7. prosinca u Kongresnom centru Hotela „Antunović“ su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Hrvatske i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Na otvaranju konferencije nazočnima će se obratiti Sunčana Glavak, zastupnica u EU parlamentu i Željko Pavić, predsjednik Odbora za rad,mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora.

Sadržajan program konferencije obuhvaća 20 izlaganja domaćih i stranih autora, sedam interaktivnih pred i post konferencijskih tematskih radionica, predstavljanje nove knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u EU“,te niz drugih interesantnih inovativnih događanja.

Konferencija ima i plemeniti i humanitarni cilj, pružanja potpore ženama oboljelima od karcinoma, okupljenima u udruzi „Sve za Nju“.

Poruka ovogodišnje konferencije je “Učinimo korak prema sigurnijem i zdravijem radnom okruženju!“

Polazeći od aktualnog stanja i trendova koje bilježimo u Hrvatskoj, više je nego očito da je potrebna sinergija u planiranju i djelovanju na svim razinama između područja zaštite na radu i zaštite zdravlja radnika, uz sveobuhvatno obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje.

U RH u posljednjih pet godina, uz ukupno 84.451 prijavljenih ozljeda na radu registrirano je i 256 smrtnih slučajeva u radnim prostorima, od čega 144 zbog nesreća a čak njih 112 zbog bolesti radnika. Smrt na radu, neovisno je li uzrokovana ozljedom ili bolešću, mora potaknuti nadležne institucije i sve druge čimbenike na odlučno djelovanje.

Konferencija je prilika za razmjenu znanja, mišljenja i iskustva, interdisciplinarno povezivanje,dijalog i prezentaciju ideja i rješenja kojima je moguće doprinijeti oblikovanju inovativnog, sigurnog, i zdravog radnog okruženja.

Na Konferenciji će se proglasiti i dodjeliti nagrade Oscar Srce sigurnosti – najstručnjak/kinja zaštite na radu za 2023.godinu,a za postignute zapažene rezultate u promicanju sigurnosti i zdravlja na radu priznanja će se dodijeliti u kategoriji velike, srednje i male tvrtke.

Za ostvarene rezultate tijekom cjelokupnog radnog vijeka dodjeliti će se i nagrada za životno djelo, godišnja nagrada za najbolji novinarski rad u području sigurnosti i zdravlja na radu, a priznanja će se primiti i najbolji studenti studija sigurnosti i zaštite u Republici Hrvatskoj.

Sve informacije o prijavama, programu konferencije i radionca dostupne su na https://skup-znr.zirs.hr/

Vitomir Begović

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design