Valamar Riviera objavila rezultate poslovanja za prvo tromjesečje

In Iz zemlje
1-Lanterna Premium Camping Village

Prema objavljenim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu 2020. godine, Valamar Riviera je ostvarila ukupne prihode od 49 milijuna kuna što predstavlja smanjenje od 5% u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. Od ukupnih prihoda, 41 milijun kuna se odnosi na prihode od prodaje čiji je pad posljedica zatvaranja turističkih objekata slijedom općih mjera prevencije izdanih od strane nadležnih tijela zbog epidemije COVID-19.

U prvom kvartalu 2020. godine ostvareni operativni gubitak iznosi 104 milijuna kuna te je manji u odnosu na isti period prošle godine uslijed poduzetih mjera štednje na svim razinama poslovanja. Uslijed krize izazvane pojavom Covid-19 i zatvaranja objekata od 15.3., procjenjuje se da će zbog prekida poslovanja operativni gubitak do kraja svibnja 2020. godine iznositi 110 do 120 milijuna kuna.

Valamar Riviera je u pripremu ovogodišnje turističke sezone planirala uložiti preko 800 milijuna kuna. Radovi na započetim projektima su radi zaštite zdravlja i sigurnosti, te u skladu s mjerama prevencije zaustavljeni 25. ožujka. Nastavak radova planiran je u svibnju s ciljem da se jedan dio investicija završi do ljeta, a ostali dio investicija odgodi za jesen 2020. odnosno 2021. godinu.

Valamar je nakon eskalacije krizne situacije u ožujku pauzirao poslovanje te pokrenuo strateške akcijske planove prvenstveno s ciljem očuvanja likvidnosti i radnih mjesta. Paralelno, u proteklih 60 dana, intenzivno se radilo na planiranju i pripremi restarta poslovanja. Početkom ožujka Valamar je osnovao Odbor za upravljanje rizicima koji je pravovremeno definirao nove politike prodaje, nabave, plaćanja i ostale mjere zaštite likvidnosti, objavio program Pauza, restart za očuvanje radnih mjesta te privremeno obustavio radove na investicijskim projektima.

Uz suglasnost Nadzornog odbora, opozvan je prijedlog odluke o isplati dividende iz 2019. godine, a menadžment prima plaću umanjenu do 30% dok se svi djelatnici koji su na čekanju ne vrate na posao. Valamar Riviera će u narednih 30 dana finalizirati Covid-19 politike i planove za 2020. godinu koje trebaju omogućiti brzi restart poslovanja kada se za to steknu uvjeti, ali i predvidjeti očuvanje likvidnosti i poslovnog sustava do 2021. godine kada se očekuje puna normalizacija poslovanja.

Valamar se priprema za ponovno otvaranje svojih kampova i hotela tijekom svibnja i lipnja, međutim otvaranje turističkih objekata prvenstveno ovisi o otvaranju granica i stvaranju preduvjeta da gosti mogu doputovati u željenu destinaciju, u čemu Hrvatska ima prednost jer je za naša emitivna tržišta dostupna kao autodestinacija.

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design