Valamar se pridružio vodećim svjetskim kompanijama u borbi protiv klimatskih promjena

In Iz zemlje
Solaris Camping Resort

Valamar je pristupio globalnoj „Science Based Targets“ inicijativi, koja okuplja više od četiri tisuće kompanija koje su se obvezale smanjiti emisije stakleničkih plinova u skladu s ciljevima Pariškog sporazuma i najnovijim znanstvenim saznanjima o klimi. Inicijativa podržava globalno gospodarstvo u postizanju dva cilja – prepoloviti emisije stakleničkih plinova do 2030. i postići neto nultu stopu emisija do 2050. godine.

„Science Based Targets“ inicijativa, čije su članice i vodeće svjetske institucije za održivost uključujući WWF i UN Global Compact, osigurat će podršku Valamaru koji se obvezao značajno smanjiti emisije stakleničkih plinova i kontinuirano ulagati u obnovljive izvore energije, dekarbonizaciju, upravljanje otpadom i druge održive prakse u dobavljačkom lancu.

„Pristupanjem Science Based Targets inicijativi potvrdili smo da, poput drugih klimatskih lidera u svijetu, poduzimamo konkretne korake i ostvarujemo nužna smanjenja emisija na putu prema ugljičnoj neutralnosti. U proteklom periodu smanjili smo emisiju stakleničkih plinova za 65 posto, reducirali količinu otpada po noćenju te postavili fotonaponske elektrane u hotelima i ljetovalištima koje proizvode 6 posto od naših potreba za električnom energijom. Do 2025. godine planiramo potpuni prelazak na energiju iz obnovljivih izvora i druga ulaganja u održivi razvoj turizma koja doprinose kvaliteti proizvoda i usluga, zadovoljstvu zaposlenika, razvoju lokalnih dobavljača i kvaliteti života u destinacijama“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

Valamar u okviru održivog poslovanja kontinuirano radi na stvaranju dodane vrijednosti za svoje zaposlenike, goste i društvo u cjelini. Valamar je od 2015. do danas uložio oko 80 milijuna eura u održive prakse, a ključna ulaganja odnosila su se na društveno odgovorne projekte, razvoj destinacija, obnovljive izvore energije, zaposlenike i javnu turističku infrastrukturu. Osim toga, Valamar brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Kroz kampanju „Easy as one, two, tree“ Valamar je posadio više od tri tisuće stabala, a ove će godine, uz pomoć gostiju, posaditi dodatnih osam tisuća stabala.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design