Valamar ulaže 500 milijuna kuna u dva luksuzna ljetovališta u Rapcu

In Novi turistički kapaciteti
Valamar Rabac

Valamar Riviera ove jeseni kreće s radovima na izgradnji dva luksuzna ljetovališta u Rapcu, Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort, koje planira otvoriti početkom turističke sezone 2017., u što ulaže oko 500 milijuna kuna, objavili su u srijedu iz te turističke kompanije.

“Izgradnjom tih ljetovališta, koji će biti kategorije četiri zvjezdice, Rabac se od iduće godine repozicionira u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije, a time će se otvoriti i više od 300 novih radnih mjesta, što će potaknuti i gospodarski razvoj lokalne zajednice”, poručuju iz Valamara Riviere, koja je jedna od vodećih turističkih kompanija i najaktivnijih investitora u hrvatski turizam.

Rabac u Istri jedna je od destinacija u kojem Valamar već godinama aktivno radi. Najavljenim ulaganjima hotele Bellevue i Albona u potpunosti će rekonstruirati i pretvoriti u Family Life Bellevue Resort s 372 sobe. Taj će resort temeljem već dogovorene suradnje s jednim od najvećih svjetskih touroperatora TUI-jem iduće sezone postati ujedno i prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj.

“Family Life Bellevue Resort, osim novih soba, imat će i bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje s kvalitetom usluga prema standardima TUI-ja, koji u taj resort planira dovesti oko 80 tisuća gostiju, odnosno ostvariti više od 400 tisuća noćenja, i to najviše putem otvaranja novih avio-tržišta s područja Skandinavije i Velike Britanije”, ističu iz Valamara.

U sklopu drugog projekta u Rapcu, Valamar Girandella Resorta, planira se obnova sva tri paviljona, centralne zgrade s restoranom te tri ville za smještaj gostiju prema točno određenom konceptu.

“Jedan paviljon preuredit ćemo u smještaj po konceptu ‘adults only’ (samo odrasli) s bazenom, barom i recepcijom, drugi će imati ‘family koncept’ (za obitelji), dok će pripadajuće ville biti nadograđene i proširene u premium smještaj. Treći paviljon obnavljat će se u 2018. i u potpunosti rekonstruirati u hotel s bazenima te će biti brendiran s međunarodnim konceptom specijaliziranim za obitelji”, otkrivaju iz Valamara, naglašavajući da će nakon obnove Valamar Girandella Resort imati 399 smještajnih jedinica.

Osim smještaju i brojnim sadržajima veliku pažnju pri obnovi posvetit će i uređenju šetnica, biciklističkih staza, plaža i parkirališta, što će, kako očekuju, znatno uljepšati cjelokupni dosadašnji izgled destinacije, navodi se u priopćenju. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design