Valamar zajedno s osnovnoškolcima u Vižinadi posadio aromatični vrt

In DOP
Valamar zajedno s osnovnoškolcima u Vižinadi posadio aromatični vrt

Valamarovi zaposlenici su zajedno s učenicima i učiteljima Osnovne škole Jože Šurana iz Višnjana zasadili aromatični vrt s autohtonim biljem u dvorištu područne škole u Vižinadi. Radi se o nagradi koju je škola osvojila u sklopu prvog izdanja Valamarovog natječaja „Valamar brine za marende fine“. Učenici su osmislili i snimili kreativni video u kojem su pokazali što znaju o zdravoj prehrani te je njihov video bio među najboljima koji su pristigli na natječaj.

“Pretočiti ideju uređenja neuglednog školskog dvorišta u aromatični vrt ponekad je moguće baš kao u stihovima „Kad se male (i velike) ruke slože, sve se može!“ U objedinjavanju ciljeva našeg projekta „Zeleni Jože“ i ciljeva projekta „Valamar brine za marende fine“ uključili su se učenici i učitelji naše škole. Učiteljice Davorka Tumpić i Tina Pajdaš dale su svoj doprinos pri snimanju kreativnog videa za Valamarov natječaj, dok su učiteljice Loredana Koraca i Tamara Pariž osmislile Erasmus projekt “Zeleni Jože”. Aromatični vrt kao plod sinergije projekata ostaje nam za uživanje i njegu. Zahvaljujem Valamaru, učenicima i svim djelatnicima škole na ovom lijepom projektu. Nama je u planu uređenje školskog dvorišta u PŠ Vižinada, kako bi ozelenili popločanu površinu i stvorili dvorište ugodno za boravak učenika”, izjavio je ravnatelj Osnovne škole Jože Šurana Višnjan Predrag Brkić.

Valamarov društveno odgovorni projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Od 20 škola s područja Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka, koliko ih se prijavilo na natječaj, dvije prvonagrađene labinske škole, OŠ Matije Vlačića i Centar „Liče Faraguna“, osvojile su zdrave kuhane Valfresco obroke od kvalitetnih domaćih namirnica kroz cijelu školsku godinu. Još četiri osnovne škole Valamar je također vrijedno nagradio – organizacijom „Dana zdrave hrane“ u Osnovnoj školi Poreč, jednodnevnim izletom u Valamarovo ljetovalište Girandella u Rapcu za OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, zatim izletom u jedan od 100 OPG-ova s kojima Valfresco Direkt surađuje za OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu te donacijom aromatičnog vrta OŠ Jože Šurana u Višnjanu.

Valamar svakodnevno priprema desetke tisuća ukusnih i zdravih obroka za svoje goste u hotelima i ljetovalištima, a u centralnoj kuhinji u Vinežu, koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400 m2 površine, dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti. Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica, u suradnji s oko stotinu odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača, centralna kuhinja je mjesto gdje Valfresco kuhari pripremaju svoja već poznata gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera.

Valamar podupire lokalne zajednice u kojima posluje i na društveno odgovoran i održiv način ulaže u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu, čime se stvaraju nove dugoročne vrijednosti. Valamar provodi i različite projekte usmjerene očuvanju prirodnih resursa i bioraznolikosti te brine za više od 80.000 stabala u svojim destinacijama. Valamar će i ove godine sa svojim gostima provesti donacijsku kampanju „Easy as one, two, tree“, u okviru koje gosti imaju mogućnost donirati za sadnju pa će se i ove godine omogućiti sadnja nekoliko tisuća novih stabala.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

3 commentsOn Valamar zajedno s osnovnoškolcima u Vižinadi posadio aromatični vrt

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY………………..

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ;;;;

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design