Varteks predstavio putujući dućan “modabus”

In Odnosi s javnošću
modabus

Varteks je u utorak predstavio koncept pokretne prodaje iz posebno opremljenog putujućeg dućana “modabusa”, koji će obilaziti manja mjesta s ponudom Varteksovih odijela i drugih odjevnih predmeta.

U Varteksovim autobusima će se odjeća moći isprobati i odabrati uz modne savjetnike, a kupac će dobiti svoju sliku na Whatsapp ili e-mail s linkom za isti taj predmet u web shopu.

“Dakle, dođeš doma i jednim klikom kupiš odabranu stvar”, rekao je Varteksov većinski vlasnik Nenad Bakić na predstavljanju modabusa.

Riječ je o staroj ideji u novom ruhu, rekao je Bakić, podsjetivši da je Varteks odnosno nekadašnji Tivar, nekoć imao tzv. ambulantnu prodaju.

“To su bili manji kamioneti koji su išli po manjim mjestima i prodavali odijela na licu mjesta. U međuvremenu su u svijetu bila možda dva slična pokušaja, ali mi smo to digli na višu razinu i ovo je pop-up putujući dućan: dođe, otvori se i zatvori”, rekao je Bakić.

najavio je da će modabus obilaziti gradove diljem Hrvatske, a prva će mu relacija biti Koprivnica-Osijek-Vukovar. Kazao je da je prvi cilj doći do Vukovara, odnosno tamo gdje je Varteks prije, kad je bio veći i jači, imao dućane, a danas ih nema. Najavio je i modabusov pohod na otoke.

modabus
Nenad Bakić

U modabusu će biti i outlet s odjećom koja će se moći kupiti na licu mjesta, a vrlo važan dio cijele priče bit će modna događanja.

“Ideja nam je u manja mjesta, sva osim Zagreba koji je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se događa moda, dovesti modna događanja, postaviti kolekciju Varteksa, a ponudit ćemo i drugim hrvatskim dizajnerima da predstave svoje kolekcije”, kazao je Bakić.

On je od dolaska na čelnu poziciju nekadašnjeg varaždinskog tekstilnog diva uveo niz promjena kako bi Varteks ponovo postao vodećom tvrtkom u toj grani industrije. Kako je naglasio, želja mu je da Varteks bude stabilna tvrtka koja više ne ovisi o lohn poslovima, kod kojih je zarada mala.

„Želimo reetabliranje Varteksa kao marke koja prodaje svoja fantastična odijela utemeljena na kvaliteti koju isporučujemo drugim svjetskim markama, jer šivamo za njih, ali i najboljim europskim i svjetskim materijalima, kao i atraktivnim krojevima”, zaključio je Bakić.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako Varteks ponovo postaje modna industrija, odnosno središte i sjedište hrvatske mode.

“Time to postaje i grad Varaždin”, kazao je Čehok komentiravši i natpis ‘Varaždin – grad dobrih odijela’, istaknut na modabusu.

Uz brojne goste i uzvanike, na promociji je gostovao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

Vozni red Varteksova modabusa bit će objavljen na posebnoj mrežnoj stranici, na kojoj će biti objavljen će biti i natječaj za najbolje fotografije toga pokretnog Varteksova dućana. (H)

You may also read!

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...
Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka je pozvana u finalizaciju pregovora o kupnji poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe kao preferirani partner. Sukladno tome, Podravka i

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa Podravku izabrala kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design