Vertiv objavio ESG izvještaj o svojim okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima

In Ekologija
Vertiv objavio ESG izvještaj o svojim okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima

Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, objavio je svoj drugi godišnji izvještaj o tvrtkinim postignućima po pitanju okoliša, društva i upravljanja (ESG) s istaknutim aktivnostima na nekoliko ključnih područja.

U 2022. godini, tvrtka se fokusirala na šest ključnih područja u skladu s organizacijskom vizijom i vrijednostima: efikasni proizvodi i sustavu, odgovorne poslovne operacije, ljudski potencijali, poslovno susjedstvo, integritet lanaca opskrbe te upravljanje. Neke od istaknutih inicijativa i rezultata objavljenih u izvještaju čine:

  • Proširenje portfelja proizvoda te niza proizvoda s novom i poboljšanom ponudom energetske i vodene učinkovitosti.
  • Objava vodiča Vertiv Guide To Data Center Sustainability kao virtualnog izvora za primjenu novih praksi i tehnologija koja će pomoći industriji ostvariti cilj nultih emisija.
  • Pokretanje programa edukacije o različitosti, jednakosti i uključivanju (DE&I) za viši menadžment te ostale globalne i regionalne voditelje, kao i nastavak treninga o prepoznavanju nesvjesne pristranosti.
  • Centralizacija i proširenje wellness programa zaposlenika za suradnike na globalnoj razini.
  • Podrška pozitivnim promjenama u svijetu putem korporativnog volontiranja koje organizira tvrtka, s fokusom na obrazovanje i STEM, građane u potrebi, zdravstvo te napredak zajednice.
  • U 2022. poduzete su radnje za smanjenje poslovnog utjecaja tvrtke na okoliš. Diljem EMEA regije (Europa, Bliski Istok i Afrika) gdje je nekoliko tvornica je opremljeno tehnologijom obnovljivih izvora za rad, a dobar primjer je Vertivova E+I Engineering Burnfoot lokacija u Irskoj s instaliranim sustavom koji reciklira te ponovno upotrebljava svu procesuiranu vodu u proizvodnji, čime se uvelike smanjuje potrošnja vode. U gradu Delawere u SAD-u, država Ohio, na pogonu je započeta instalacija solarnih panela za podršku inicijativi energetske mikromreže.
  • Kontinuirano ustrajanje prema integritetu lanaca za opskrbu, za što je provedena 100%-tna analiza potrošnje za nabavu, a ujedno je provedena i dubinska analiza s više od 500 izravnih i neizravnih dobavljača kako bi se proces uskladio prema vodećim industrijskim standardima za ljudska prava i uvjete rada.

„Korak po korak napredujemo u svojoj predanosti da budemo primjer odgovornog i korporativnog građanina. Zajednički stvaramo pouzdane, učinkovite proizvode po pitanju energije i vode te sustave koji odgovaraju na održive ciljeve naših kupaca, dok u isto vrijeme unaprjeđujemo svoj pristup i utjecaj po pitanju naših poslovnih operacija, ljudi, zajednica te lanca opskrbe. Ponosni smo što možemo podijeliti svoj rad svijetu na ovim frontovima“, izjavio je Giordano Albertazzi, CEO tvrtke Vertiv.

Ovogodišnji ESG izvještaj je oblikovan u skladu s preporukama Radne skupine za objavljivanje financijskih informacija povezanih s klimatskim promjenama (TCFD), koja je stvorila vodeći okvir za komunikaciju rizika i upravljanja klimatskih promjenama i prilikama, a utječu na poslovnu strategiju tvrtke Vertiv.

Dodatni detalji dostupni su u izvještaju, a može pristupiti te ih preuzeti na Vertiv.com.

O Vertivu
Vertiv (NYSE: VRT) je vodeći dobavljač infrastrukture na području IT I telekom industrije. Svojim korisnicima isporučuje hardver, softver, analitiku i ostale usluge, kako bi omogućio da korisničke aplikacije neprekidno rade, optimalno posluju i rastu s njihovim poslovnim potrebama. Vertiv rješava najvažnije izazove s kojima se suočavaju današnji podatkovni centri, komunikacijske mreže i komercijalni i industrijski objekti, s ponudom rješenja i usluga za napajanje, hlađenje i IT infrastrukturu koja se proteže od clouda rješenja do edgea, tzv. ruba mreže, čim bliže krajnjim korisnicima. Sa sjedištem u Westervillu (Ohio, SAD) Vertiv posluje u više od 130 zemalja. Za više informacija i za najnovije vijesti i sadržaje iz Vertiva, posjetite stranicu Vertiv.com.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design