Vilim Simon novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda Čakovec

In Karijere
Vilim Simon novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda Čakovec

Novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda je Vilim Simon. Na čelnu poziciju vodeće međimurske tvrtke Simon dolazi s mjesta člana Uprave, u kojoj je do sada bio zadužen za vođenje sustava kooperacije s domaćim uzgajivačima stoke i segment proizvodnje. Funkciju predsjednika Uprave smatra novim poslovnim, ali i osobnim izazovom.

„Zahvaljujem svom prethodniku Alenu Kajmoviću koji je u protekle četiri godine, unatoč izuzetno zahtjevnim tržišnim okolnostima, omogućio rast i razvoj Vajde. U tom periodu Vajda se uspela na sam vrh najuspješnih tvrtki u Međimurju, ali i među vodeće domaće mesoprerađivačke industrije i najuspješnija prehrambena poduzeća na nacionalnoj razini“, izjavio je Simon povodom preuzimanja dužnosti, dodavši da na funkciju dolazi s optimizmom, ali svjestan izazova s kojima se trenutno suočava cjelokupno globalno gospodarstvo.

„Vajda posluje stabilno, prihodi i neto plaće u stalnom su rastu, kontinuirano investiramo u modernizaciju pogona i bolje uvjete rada. Ljestvica je postavljena visoko, a vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje i nastaviti pozitivne trendove. Poseban naglasak ostaje na daljnjem jačanju sustava kooperacije, odnosno širenju suradnje s hrvatskim farmerima, čime nastavljamo doprinositi jačanju hrvatskog agrara i cjelokupnog gospodarstva“, poručuje novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

Vajda je dio Grupe Pivac i spada među najveće mesoprerađivače u Hrvatskoj. Pritom je ključno istaknuti kako se proizvodnja temelji na domaćoj sirovini, a najveći dio ukupne proizvodnje odnosi se na svježe meso.

O Mesnoj industriji Vajda Čakovec
Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec osnovana je 1912. godine, nakon što je obitelj Vajda iz Letenja pokrenula poslovanje vezano pretežno uz plasiranje jaja, mesa peradi i divljači najprije na austrijsko tržište, a potom i diljem čitave Europe. Nakon što je uspješno opstala na tržištu unatoč svjetskim ratovima i velikoj svjetskoj ekonomskoj krizi, 1964. godine postala je i do danas ostala isključivo mesna industrija. Asortiman Vajde zasniva se na svježem mesu, trajnim i polutrajnim suhomesnatim proizvodima, kobasicama, salamama i drugim mesnim proizvodima, a osobito su poznati po tradicionalnim proizvodima karakterističnima za međimurski kraj – mesu ‘z tiblice, međimurskim cvirkima, namazu od čvaraka i slaninama. U listopadu 2015. godine Vajda postaje dijelom Grupacije Pivac te se tako pridružuje PPK karlovačkoj mesnoj industriji, Dalmessu iz Klisa te Mesnoj industriji Braća Pivac, jednoj od najrespektabilnijih i najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

Najveći naglasak u Grupi Pivac stavljaju na važnost revitalizacije stočarstva u Hrvatskoj i ostvarenje samodostatnosti u domaćem uzgoju. Tako djelatnost Grupe Pivac obuhvaća i vlastiti uzgoj te kooperaciju s uzgajivačima junadi, s godišnjim kapacitetom oko 10.000 grla, kao i kooperaciju s više od 80 domaćih uzgajivača svinja, prvenstveno na području Međimurja i Slavonije, čiji je trenutni kapacitet oko 175.000 tovljenika godišnje s tendencijom rasta. Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, u proizvodnji Grupe Pivac primjenjuje se sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001. Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima 250 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU i trećih zemalja, prije svega tržište Srbije koje je u kontinuiranom porastu.

You may also read!

Ovih blagdana Konzum, Zagrebačka banka i Mastercard pomažu onima kojima je pomoć potrebna

Ovih blagdana Konzum, Zagrebačka banka i Mastercard pomažu onima kojima je pomoć potrebna

Ususret blagdanima, Konzum i MultiPlusCard ponovno udružuju snage kako bi u sklopu zajedničke, već tradicionalne inicijative „Proslavi Božić na

Read More...
Dentico blog - 45

Kako odabrati pravog stomatologa u Rijeci?

Odabir pravog stomatologa može biti zahtjevan zadatak, osobito kada je u pitanju zdravlje vaših zubi i osmijeh koji nosite

Read More...
Dalibor Kratohvil

Prihvaćen zahtjev HOK-a – prag za paušalno oporezivanje podignut na 60.000 EUR

Umjesto na 50.000 EUR, kako je najavljivano, prag za ulazak u sustav PDV-a bit će povećan na iznos od

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design