Vinkovci i vojvođanski Vrdnik u zajedničkom gastroturističkom projektu

In HoReCa
Vinkovci

U Vinkovcima je u četvrtak započela provedba hrvatsko-srbijanskog projekta „Pannonia Gourmet“ kojemu je cilj razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam stvaranjem zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ kroz osnutak dvaju gastronomskih centara, u Vinkovcima i vojvođanskom Vrdniku.

Projektom čija bi provedba trebala trajati dvije godine planirano je osnivanje Gourmet akademije na Šokačkom stanu – PIK-ovom stanu pokraj Vinkovaca i u Vrdniku, u srijemskoj općini Irig u Vojvodini.

Po riječima Marine Hodak Domaćinović iz vinkovačke Agencije za razvoj i investicije, vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura, a sufinacira se sa 65 posto iz IPA II programa.

“U sklopu projekta u cijelosti će se urediti PIK-ov stan koji ćemo obnoviti i opremiti i modernom kuhinjom te ga staviti u funkciji Gourmet akademije”, kazala je Hodak Domaćinović.

U Vinkovcima i Vrdniku provodit će se edukacije vezane uz gourmet turizam i to obrazovanjem mladih kuhara. U planu je i izrada gastronomskih karata prekograničnog područja s ciljem poticanja turističke ponude.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je cilj propagirati i sačuvati od zaborava lokalnu kuhinju i jela, podučavajući mlade u njihovoj pripravi.

“Projekt ćemo nadograditi i povezati s drugim sadržajima kao što je poučno-edukacijska staza u Park šumi Kanovci koja prolazi pored PIK-ovog stana”, kazao je Bosančić, ocijenivši projekt ključnim za razvoj turizma u Vinkovcima.

Prijavitelj projekta je Educons Univerzitet iz Sremske Kamenice (Vojvodina), a partneri na projektu Grad Vinkovci, VIA d.o.o. i Turistička zajednica općine Irig.

Po riječima Vladice Vojinović iz Educons Univerziteta, tijekom projekta prikupit će se autentični recepti, sačuvati ih i širiti kroz centre u Vrdniku i Vinkovcima te ih dodatno promovirati.

“Ideja nam je potaknuti razvoj turističke ponude. Dio aktivnosti će biti i analiza prekograničnog područja u oblasti gastro turizma te mapiranje lokalnih ključnih nositelja turističkog razvoja”, kazala je Vojinović. (H)

You may also read!

Carlo Messina

Carlo Messina sedmu godinu najbolji CEO u europskom bankarskom sektoru na Extel ljestvici

Rezultati se temelje na širokom istraživanju oko 1800 institucionalnih investitora i financijskih analitičara koje je proveo Extel. Milano. rujan 2024.

Read More...
Vlada je stvorila sve preduvjete za novu eru upravljanja turizmom

Vlada je stvorila sve preduvjete za novu eru upravljanja turizmom

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem, 9. 9. 2024. na konferenciji za

Read More...
Dodijeljene nagrade HGK za najbolja održiva poduzeća

Dodijeljene nagrade HGK za najbolja održiva poduzeća

„S pravom možemo reći da živimo u vremenu koje nas potiče na promjene. Na pragu smo nove industrijske revolucije,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design