Zagrebačka banka obilježava 110 godina poslovanja

In Bankarstvo
Zagrebačka banka obilježava 110 godina poslovanja

Početak postojanja Zabe obilježava se 16. ožujka, na dan kad su 1914. godine u Gradsku štedionicu ušli prvi štediše. Danas je Zagrebačka banka najjača banka u Hrvatskoj te je svojim odgovornim poslovanjem simbol stabilnosti i povjerenja.

Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj i članica UniCredit Grupe, u ovoj godini slavi veliku obljetnicu – 110 godina poslovanja. Početak postojanja Zabe obilježava se 16. ožujka, na dan kad su 1914. godine u Gradsku štedionicu ušli prvi štediše. Od tada do danas Zagrebačka banka je neraskidivo povezana s gospodarskim, socijalnim i kulturnim rastom i razvojem Zagreba, ali i cijele Hrvatske te je svojim odgovornim poslovanjem simbol stabilnosti i povjerenja.

Prateći globalne trendove i tehnološke napretke, Zaba je predana osnaživanju zajednice u kojoj posluje i pružanju najbolje usluge za klijente, kojih danas broji oko milijun.

„Velike obljetnice podsjećaju nas na velike stvari koje su iza nas, trag koji smo ostavili u povijesti i sve one ljude koji su dali i još uvijek daju doprinos u stvaranju banke kakvu danas poznajemo – lidera na hrvatskom tržištu koji je pouzdan partner i poželjan poslodavac. Zato s ponosom čestitam ovu veliku obljetnicu svim bivšim i trenutnim zaposlenicima Zabe te im zahvaljujem na predanom radu. Pred nama su godine novih izazova i prilika u kojima ćemo, siguran sam, na temelju čuvanja i poštivanja naših vrijednosti integriteta, odgovornosti i brižnosti i dalje zasluživati čvrsto povjerenje svih svojih dionika“, istaknuo je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Kroz svoju povijest Zagrebačka banka često je bila prva u implementaciji inovacija i modernih rješenja za svoje klijente. Upravo je Zaba 1989. godine postala prva banka koja je organizirana kao moderno dioničko društvo, a 1995. godine, sukladno zakonskim odredbama, osnovala je Upravu i Nadzorni odbor koji odgovaraju dioničarima. Zaba je i prva hrvatska banka koja je te iste godine uvela kartično poslovanje, te je prva među bankama uvrštena na Zagrebačku burzu.

Zagrebačka banka bila je i prva banka u Srednjoj Europi koja je uvela Employee Share Option Programme (ESOP) kao mogućnost zaposlenicima da sudjeluju u vlasničkoj strukturi banke, a 2010. je prva na tržištu u Hrvatskoj predstavila Zelene kredite. 110 godina dugu povijest Zagrebačke banke obilježili su brojni uspjesi, zahvaljujući kojima je Zaba danas lider moderne hrvatske bankarske industrije.

Početak prošle godine obilježio je povijesni prelazak na euro kao novu hrvatsku valutu, pri čemu je Zaba bila prva banka u Hrvatskoj koja je uspješno omogućila glavne usluge klijentima i nesmetan prelazak na novu valutu. Banka nastavlja s razvojem inovacija i intenzivno provodi digitalizaciju kako bi usluga bila što jednostavnija i dostupna klijentima na svakom mjestu i u svakom trenutku, s ciljem da služi svojim klijentima na najbolji mogući način.

You may also read!

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...
wall

Svjetske burze pale treći tjedan zaredom, kamate Feda ostaju povišene

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer je sve jasnije da zbog povišene

Read More...
U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

Ovogodišnji Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu koji se obilježava 28.travnja skreće pozornost na važnost osiguranja sigurnosti i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design