Zalando ulaže u tehnologiju regeneracije tekstila grupe Infinited Fiber Company

In Vijesti iz svijeta
Infinited Fiber Company

Zalando, vodeća europska internetska platforma za modu i stil života, ulaže u grupu za kružnu modu i tekstilnu tehnologiju Infinited Fiber Company.

Ulaganje upotpunjuje krug financiranja koji je nedavno predvodila grupa H&M, a u kojemu su također sudjelovali adidas i FWD A/S, ulagačko tijelo grupacije BESTSELLER. Infinited Fiber Company iskoristit će prihod za pripremu izgradnje glavne tvornice u Finskoj, a kao odgovor na snažan porast potražnje svjetskih modnih i tekstilnih marki za regeneriranim tekstilnim vlaknom Infinna™ grupe Infinited Fiber Company.

Tehnologija grupe Infinited Fiber Company pretvara sirovine na bazi celuloze, poput tekstilnog otpada bogatog pamukom, u Infinnu™, jedinstveno regenerirano tekstilno vlakno vrhunske kvalitete, prirodnog izgleda i mekanog poput pamuka. Vlakno Infinna™ je biorazgradivo, ne sadrži mikroplastiku, a odjeća izrađena od ovog vlakna može se reciklirati istim postupkom s ostalim tekstilnim otpadom. Obje su tvrtke također potpisale pismo namjere u skladu s kojim će Zalando u budućnosti isporučivati sirovine grupi Infinited Fiber Company i upotrebljavati regenerirano vlakno Infinna™ za proizvodnju svojih privatnih robnih marki.

Petri Alava, suosnivač i izvršni direktor grupe Infinited Fiber Company, kaže: „Oduševljeni smo što možemo uvrstiti Zalando kao novog strateškog ulagača u naš krug dioničara, a njihovu predanost smatramo dodatnim pokazateljem povjerenja modne industrije u našu inovaciju. Zalandov veliki portfelj robnih marki i inicijative za cirkularnost mode odlična su osnova za produbljivanje naše suradnje i osiguravanje sirovine za našu glavnu tvornicu.”

U sklopu svoje strategije održivosti, Zalando se obvezao primijeniti načela cirkularnosti i produljiti vijek trajanja najmanje 50 milijuna modnih proizvoda potičući promjenu ponašanja prema kružnim proizvodima i iskustvima. Važan poticaj za ostvarenje Zalandovih ambicija da se postigne potpuno kružno poslovanje je suradnja sa stručnjacima i partnerima radi testiranja i povećanja kružnih usluga i rješenja za podršku sustavnim promjenama u industriji.

David Schneider, jedan od dvojice izvršnih direktora Zalanda: „Želimo biti dio rješenja za stvaranje održivije modne industrije: Ulaganjem u Infinited Fiber Company započinjemo suradnju s inovatorom kružne tehnologije kako bismo povećali industrijski udio od trenutačno samo jedan posto tekstila recikliranog u novi tekstil.”

Zalando se već prije udružio s platformom za inovacije u održivoj modi, Fashion for Good, i start-upom iz Berlina, circular.fashion, radi razvoja kapsulne kolekcije redeZIGN for Circularity te sa zakladom Ellen MacArthur radi ubrzanja kružne ekonomije u svijetu mode.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design