Započele prijave za Akademiju Raise the Bar

In Obrazovna rješenja
Raise the Bar Akademija

Konobari, barmeni i baristi ponovno imaju priliku za besplatno stručno usavršavanje.

Započele su prijave za sedmi ciklus Akademije Raise the Bar, besplatno usavršavanje stručnih znanja i vještina za barmene, konobare i bariste, s najmanje jednom godinom radnog iskustva. Program provodi Coca-Cola HBC Adria u suradnji s renomiranim hrvatskim stručnjacima za kavu, jaka alkoholna pića, pivo, vino, miksologiju, barski menadžment i ugostiteljstvo u cjelini, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca i prilaganjem životopisa do 27. siječnja.

Kandidati koji po slanju prijave uđu u uži izbor i pristupe razgovoru sa stručnim timom Coca-Cole HBC Adria te članovima tima Raise the Bar, tijekom 12 tjedana teorijske i praktične nastave, učit će od najboljih hrvatskih stručnjaka iz svijeta ugostiteljstva kao što su višestruki sommelierski prvak Hrvatske Ivan Jug i začetnik zanatske pivarske scene u Hrvatskoj Andrej Čapka. Kroz Akademiju će polaznike voditi stručnjaci Coca-Cole HBC Adria, među kojima je i ekspert za kavu Tomislav Košutić.

„Akademiju Raise the Bar pokrenuli smo s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja za ugostiteljska zanimanja u Hrvatskoj. U tome možemo uspjeti samo ako generacijama koje dolaze ponudimo sveobuhvatan program koji prati najnovije trendove i standarde barske industrije i ugostiteljstva općenito. Pet generacija polaznika koji su uspješno završili Akademiju Raise the Bar danas rade u ponajboljim barovima i restoranima diljem Hrvatske što potvrđuje predanost mladih ljudi da stalnim učenjem i profesionalnim razvojem doprinesu cijelom ugostiteljskom sektoru“, rekao je rekao je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria i idejni začetnik projekta Raise the Bar.

Kako bi dobili cjelovit pregled znanja i stekli vještine potrebne za podizanje svojih kompetencija na višu razinu, u sklopu Akademije polaznici će se susresti sa širokim spektrom tema. Neke od njih odnose se na vođenje tima, pravila ponašanja i usluživanja gostiju, ali i izradu vlastitih sirupa i likera te pripremu više od 80 koktela. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinom obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i praktičnu nastavu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Akademiju Raise the Bar od 2019. godine uspješno je završilo 45 konobara, barmena i barista koji danas rade u restoranima i barovima poput Noela, Swanky Monkey Gardena, Olive Tree bara ili Kavane Kavkaz. Uz Akademiju, Raise the Bar obuhvaća i Stipendije za kuhare i slastičare na renomiranim svjetskim učilištima te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih ugostiteljskih i turističkih škola u Hrvatskoj.

You may also read!

wall

Wall Street prošloga tjedna pao, europske burze porasle

Na Wall Streetu su cijene dionica prošloga tjedna pale jer se očekuje usporavanje rasta američkog gospodarstva, dok su europski

Read More...
Valamar

Poduzetnici u turizmu upozoravaju na otežano zapošljavanje stranaca

Turistički poduzetnici upozoravaju ovih dana na poteškoće u zapošljavanju stranih radnika zbog nove regulative, žaleći se da će to

Read More...
Podravka Agri

Podravka Agri dogovorila povećanje plaća i ostalih materijalnih prava za svoje radnike u poljoprivrednim kompanijama

Pregovarački timovi Belja, PIK-a Vinkovci i Vupika, a pod okriljem Podravke Agri, te reprezentativnih sindikata – Sindikata PPDIV, HUS

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design