Započelo upisno razdoblje za obveznički fond Erste Horizont 2025 II

In Bankarstvo
Erste

Početkom ovog tjedna započelo je upisno razdoblje za novi investicijski fond Erste Asset Managementa („EAM“) – Erste Horizont 2025 II, koje će trajati zaključno do 12. prosinca, kada će fond započeti s radom. Radi se o sedmom u nizu fondova s dospijećem, u kojima je od ožujka ove godine kada je osnovan prvi takav fond EAM-a, ukupno upisano više od 56 milijuna eura. Osim u Hrvatskoj, fond je registriran i u Crnoj Gori te će svim ulagačima u toj zemlji ulaganje biti omogućeno od 15. studenog do 12. prosinca 2023. godine.

Erste Horizont 2025 II osniva se na razdoblje od dvije godine, a imovinu će ulagati u državne obveznice zemalja Europske unije/euro područja s kreditnim rejtingom i držati do dospijeća, odnosno do 16. prosinca 2025. Nakon završetka upisnog razdoblja, prikupljena sredstva investirat će se u odabrane državne obveznice te će se utvrditi stvarna zarada koja bi se potencijalno ostvarila u investiranom razdoblju. Investicijska strategija neće se mijenjati tijekom trajanja ulaganja.

Fond je namijenjen svim ulagateljima koji žele očuvati vrijednost svog novca kroz razdoblje od dvije godine te ostvariti ciljanu zaradu od minimalno 2% godišnje (ukupno oko 4,1 %). Minimalno ulaganje iznosi 50 eura, a osim u poslovnicama Erste banke, građani mogu u fond uložiti i preko digitalne platforme George, dok je pravnim osobama na raspolaganju mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke. Ulazna naknada te ulaganje u Erste Horizont 2025 II se ne naplaćuje, dok izlazna naknada za cijelo vrijeme trajanja proizvoda iznosi 5%. Shodno tome, preporuka je zadržavanje investicije do dospijeća, kada je kompletna zarada oslobođena obveze plaćanja poreza za fizičke osobe.

EAM je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje u Republici Hrvatskoj upravlja u RH s ukupno 14 otvorenih investicijskih fondova, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima. Vrijednost imovine pod upravljanjem iznosi preko 292 milijuna eura.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design