Na ZV-u održani sajmovi Hotel&gastroteh, Nautika i Festival maslina

In Sajmovi i izložbe
zv-gastro

Od srijede do nedjelje na Zagrebačkom velesajmu održani su sajmovi Hotel&gastroteh, Nautika i Festival maslina. Sajmove je razgledalo 22.223 posjetitelja.

Na sajmu Hotel & gastroteh, održavalo se tradicionalno natjecanje u kuhanju, s ovogodišnji pobjednik, najbolji od najboljih, dobitnik prestižne nagrade i prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak, kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. Uspio je u jakoj konkurenciji obraniti prošlogodišnji naslov.

U subotu, od 10.00 do 19.00 sati, deset najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući jela na zadane namirnice u kvalifikacijskom dijelu, te na nepoznate namirnice u finalnom dijelu.

Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo 60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u sastavu Miro Dolovčak, Vladimir Balent i Gostimir Dragić bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u finale.

Finalisti su pripremali glavno jelo od lososa i desert, s namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručila je gđa. Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda Grada Zagreba za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Uz bogate nagrade koje je dobio Zlatko Novak će ujedno biti prijavljen kao predstavnik Hrvatske na sljedećem natjecanju Bocuse d’Or, najprestižnijem kuharskom natjecanju na svijetu.

Nastup na Bocuse d’Or kruna je i san gotovo svakog kuhara i vjerujemo da će Zlatko Novak dostojno predstavljati Hrvatsku na polufinalnom natjecanju u Torinu u lipnju ove godine.

Mainardi Food ove je godine izlažio svoju ponudu u Zagrebu na Zagrebačkom Velesajmu, na svom štandu u sklopu sajma Hotel & Gastroteh 2018.

Na štandu su prezentirali vrlo široku paletu kvalitetnih artikala i namirnica za sve tipologije lokala, od barova preko pizzerija do restorana visoke kategorije.

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh održan je Mainardi Pizza Cup, tradicionalno natjecanje na kojem se birao najbolji hrvatski pizza majstori. Glavna nagrada je plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, a pobijedili su: Edo Osmić, Anthony Faraguna i Ivana Pinter.

brodSajam Nautike ugostio je, uz 24 hrvatske premijere plovila i 2 svjetske premijere. Posjetili smo ih na izložbenom prostoru u paviljonu 8. Riječ je o Ranieri next 240 SH i Grand G 420.

Iako najnoviji modeli nisu i najskuplji primjerci. Takvi modeli nalazili su se u paviljonu 10a za koje je potrebno izdvojiti i do 3 milijuna kuna.

Budimir Šobat Buda zaronio u bazen projekta Pogled u plavo, zadržao dah 24:11 minute te srušio Guinnessov rekord u statičkom ronjenju na dah, a sve za djecu koja žive s autizmom.

“Jako sam sretan i ponosan što sam uspio ostvariti ovakav rezultat jer sve ovo radim za svoju kćer Sašu i svu drugu djecu koja žive s autizmom. Vjerujem da sam ovim uronom dodatno podsjetio javnost na probleme koje imaju osobe s autizmom jer prostora za poboljšanje uvijek ima.“, rekao je Budimir Šobat Buda.

Dina Tomšić

U istom terminu, od petka do nedjelje, održan je i Festival maslina. Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja. Na Festivalu se moglo kušati deseci hrvatskih najbolje ocijenjenih vrsta maslinova ulja.

„Uz pokazatelje snaženja internacionalizacije, odnosno broja zastupljenih zemalja na kojoj smo radili intenzivno od 2016. godine, važno je istaknuti porast izložbene površine po izlagaču kao realan pokazatelj oporavka tržišta, kako nautičkog tako i turističkog. Sajamski rast uvijek je indikator rasta tangiranih industrija, a ujedno i potvrda da smo ponašanjem i djelovanjem te podignutom razinom kvalitete usluge koju pružamo kao organizator vratili povjerenje izlagača i posjetitelja, omogućavajući induciranim prihodom i multiplikatorskim efektima sajamskog djelovanja nastavak daljnjeg rasta poslovnog turizma kao i ukupnog gospodarstva grada Zagreba.“, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design