Dukat ostvario 2,8 milijuna kuna neto dobiti

In Tvrtke i tržišta
dukat

Dukat je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 2,8 milijuna kuna, dvostruko više nego u istom razdbolju lani, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u četvrtak.

Poslovni su prihodi ostvareni u iznosu od 427,9 kuna i veći su za 4,2 posto. Pritom su prihodi od prodaje u prvom tromjesečju povećani za 3,3 posto, na 422,6 milijuna kuna, od čega prihodi s domaćeg tržišta, čine 84,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, odnosno dosežu 356,9 milijuna kuna i veći su za 5,9 posto.

Rast prihoda od prodaje, kako navode iz Dukata, pretežno je generiran tijekom ožujka te u maloprodaji, kada je osjetno porasla potražnja prehrambenih proizvoda uslijed epidemije korona virusa.

Istovremeno, prihodi od prodaje u HoReCa kanalu bilježe pad uslijed smanjenja obima poslovanja hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, a posebno nakon uvođenja mjera zaštite od korona virusa.

“U idućem razdoblju periodu očekujemo nastavak negativnih trendova u HoReCa kanalu, no i pad prodajnih rezultata u maloprodaji uslijed rastuće ekonomske krize u zemlji, promjena kupovnih navika te osjećaja neizvjesnosti kod potrošača”, ističu iz Dukata.

Navode i kako su hrvatska mljekarska i prehrambena industrija u opasnosti od uvoza i plasmana tržišnih viškova u maloprodaji iz EU i non-EU zemalja koji su nastali kao posljedica epidemje koronavirusa. Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 8,8 posto, na 65,7 milijuna kuna. Poslovni rashodi Dukata u prvom su tromjesečju iznosili 426,3 milijuna kuna, što je 4,1 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu iznosila 4,8 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu u Dukatu i bjelovarskoj Sireli. Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 39 milijuna kuna, što je rast od šest milijuna u odnosu isto razdoblje lani.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 946 milijuna kuna i veći su za 6,5 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 6,1 posto, na 900,3 milijuna kuna. Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj. (H)

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.