Konzum poziva na odgovorno ponašanje prema životinjama

In DOP
perfect

Vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj uključio se u projekt „Udomi macu“ u suradnji s udrugom Prava šapa i Royal Cat Hotelom, a udomiteljima mačaka osigurat će i šestomjesečnu zalihu mačje hrane.

Doniranjem mačje hrane udomiteljima i pozivanjem kupaca na odgovorno ponašanje prema životinjama Konzum se uključio u projekt „Udomi macu“ u suradnji s udrugom Prava šapa. U narednom će razdoblju taj trgovački lanac ujedno i sponzorirati jednu kućicu za smještaj napuštenih ili ozlijeđenih mačaka u Royal Cat Hotelu u Zagrebu.

„Unatoč činjenici da je napuštanje životinja kažnjivo, u Hrvatskoj je i dalje velik broj napuštenih kućnih ljubimaca pa sudjelovanje u ovom projektu vidimo kao odličnu priliku za nastavak doprinosa društveno odgovornim inicijativama usmjerenima na dobrobit životinja, živih bića o kojima svi moramo brinuti. Vjerujemo da će ovaj projekt ostvariti dobre rezultate te da će i naši kupci prepoznati zbog čega je važno i poželjno dati prednost udomljavanju prilikom nabave kućnog ljubimca. Pozivamo ih da nam se pridruže u projektu, budu odgovorni prema svojoj zajednici i tako steknu novog člana obitelji koji će im donijeti još više ljubavi i veselja, a mi ćemo im u tome dodatno pomoći osiguravanjem šestomjesečne zalihe hrane“, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.

Projekt „Udomi macu“ koji Royal Cat Hotel provodi s partnerskim udrugama promovira udomljavanje napuštenih ili ozlijeđenih mačaka koje traže novu obitelj koja će ih voljeti i paziti. U posebnom dijelu hotela tako se nalazi dio za smještaj namijenjen udrugama i napuštenim mačkama, a Konzum podršku cjelokupnom projektu pruža sponzorirajući kućicu za smještaj mačaka iz udruge Prava šapa na sljedećih godinu dana.

Osim sponzorstva nad kućicom udruge Prava šapa, Konzum se u akciju uključuje i pozivom svim svojim kupcima na udomljavanje neke od mačaka koje su trenutno smještene u udruzi Prava šapa. Da bi dodatno potaknuo udomljavanje, Konzum će u partnerstvu s Nestlé Hrvatska pokloniti novim vlasnicima mačaka i zalihu mačje hrane iz svog asortimana dostatnu za šest mjeseci. Jedna je mačka, pomalo sramežljivi Gustav, u okviru ove akcije već sretno udomljen, a nove vlasnike još uvijek strpljivo čekaju dvomjesečna aktivna i mazna mačka Gumbek, pitoma i uredna četverogodišnja Ruby te razigran i druželjubiv dvogodišnjak Verdi.

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.