Ministrica Tramišak s Tomislavom Žigmanovom predstavnikom nacionalne manjine Hrvata u Republici Srbiji, čelnikom Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine

In Regionalni razvoj
Tramišak

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak održala je sastanak s predstavnikom nacionalne manjine Hrvata u Republici Srbiji, čelnikom Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, gospodinom Tomislavom Žigmanovom.

Ministrica Tramišak informirala je gospodina Žigmanova o statusu procesa programiranja Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija za financijsko razdoblje 2021.-2027. Očekuje se da će novi program biti financijski veći, oko 40 mil. eura EU sredstava (trenutni je oko 34 mil. eura) s obzirom da je Republika Hrvatska povećala alokaciju za sami program. Kao prvi korak u programiranju, teritorijalna i socijalno-ekonomska analiza je izrađena i usvojena krajem ožujka 2021. godine. Analiza je pokazala da budući program treba financirati projekte koji doprinose sljedećim ciljevima politika Europske unije: Pametnija Europa, Zelenija Europa te Socijalna Europa. Također, provedene su javne konzultacije sa svim zainteresiranim dionicima u razdoblju od 21. svibnja do zaključno 8. srpnja 2021.

Nadalje, do kraja 2021. godine se predviđa podnošenje novog programa Europskoj komisiji na odobrenje, a usvajanje novog programa je predviđeno za ožujak ili travanj 2022. nakon odobrenja EK. Prvi poziv u sklopu novog programa se očekuje u prvoj polovici 2022. godine.

Gospodin Žigmanov istaknuo je kako aktivno prate napredak procesa programiranja i provode pripremne aktivnosti za prijavu projekata na nove pozive za dostavu projektnih prijedloga u budućem Programu.

Ministrica Tramišak istaknula je kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije spremno pružiti pomoć u vidu informiranja i prijenosa dobrih praksi te povezivanja partnera s obje strane granice, a pronaći će se i dodatni modeli pomoći Hrvatima u Vojvodini.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom,

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagače zabrinjava širenje omikron varijante

Read More...
industrija

Zalihe industrijskih proizvoda pale na godišnjoj razini

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada ove godine bile su za 1,6 posto veće u odnosu na

Read More...
Cromaris

Cromaris donirao vrijednu školsku opremu OŠ Petra Lorine u Salima

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.