Ministrica Vučković na HUNGEXPO 2021. sa slovenskim kolegom Podgoršekom

In Sajmovi i izložbe
HUNGEXPO

Svoj posjet Mađarskoj i jednom od najvećih svjetskih sajmova HUNGEXPO 2021. ministrica poljoprivrede Vučković nakon susreta s veleposlanicom Socijalističke Države Vijetnam u Republici Hrvatskoj Nguyn Thi Bich Thao te mađarskim ministrom poljoprivrede Istvánom Nagyem iskoristila za bilateralni sastanak s ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije Jožom Podgoršekom.

Hrvatska i slovenska strana su se usuglasile oko dosadašnje uspješne suradnje unutar Vijeća ministara poljoprivrede EU zemalja, uz izuzetnu suradnju stručnih službi oba ministarstva u područjima sigurnosti hrane, šumarstva te u dijelu pružanja savjetodavne i stručne podrške poljoprivrednicima te razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Dvoje ministara su se dotakli brojnih zajedničkih aktualnih poljoprivrednih i šumarskih tema, pri čemu je poseban naglasak stavljen na trenutne izazove stočarskog i mliječnog sektora te konkretnog i promptnog pronalaska rješenja za proizvođače. Razgovaralo se i o novoj strategiji EU za šume do 2030. oko koje se trenutno vode brojne rasprave na EU razini.

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.