Ministrica Vučković na HUNGEXPO 2021. sa slovenskim kolegom Podgoršekom

In Sajmovi i izložbe
HUNGEXPO

Svoj posjet Mađarskoj i jednom od najvećih svjetskih sajmova HUNGEXPO 2021. ministrica poljoprivrede Vučković nakon susreta s veleposlanicom Socijalističke Države Vijetnam u Republici Hrvatskoj Nguyn Thi Bich Thao te mađarskim ministrom poljoprivrede Istvánom Nagyem iskoristila za bilateralni sastanak s ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije Jožom Podgoršekom.

Hrvatska i slovenska strana su se usuglasile oko dosadašnje uspješne suradnje unutar Vijeća ministara poljoprivrede EU zemalja, uz izuzetnu suradnju stručnih službi oba ministarstva u područjima sigurnosti hrane, šumarstva te u dijelu pružanja savjetodavne i stručne podrške poljoprivrednicima te razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Dvoje ministara su se dotakli brojnih zajedničkih aktualnih poljoprivrednih i šumarskih tema, pri čemu je poseban naglasak stavljen na trenutne izazove stočarskog i mliječnog sektora te konkretnog i promptnog pronalaska rješenja za proizvođače. Razgovaralo se i o novoj strategiji EU za šume do 2030. oko koje se trenutno vode brojne rasprave na EU razini.

You may also read!

nafta

Cijene nafte potonule na najniže razine od veljače

Na svjetskim tržištima prošloga tjedna cijene nafte oštro su pale, spustivši se na razine od veljače ove godine pod

Read More...
vito

Nova pravila EU za radne uvjete

Početkom ovog mjeseca navršio se rok do kojeg su države članice EU-a trebale prenijeti Direktivu o transparentnim i predvidivim

Read More...
industrija

Pad narudžbi njemačkim tvornicama u lipnju blaži od očekivanog

Narudžbe njemačkim tvornicama smanjile su se u lipnju manje nego se očekivalo jer su veće domaće narudžbe djelomično neutralizirale

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design