Neto dobit Adris grupe 506 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
adris

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je 13,4 posto više nego godinu ranije, pokazuju nerevidirani konsolidirani podaci te kompanije objavljeni u četvrtak.

Ukupni prihodi Adrisa u 2019. godini iznosili su 6,1 milijardu kuna, pet posto više nego pretprošle godine. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Pri tome su prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna.

Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od one iz 2018. godine. Adris je u glavnim crtama izvijestio i o poslovanju kompanija koje čine grupu. Za Croatia osiguranje navodi da je postavilo novu strategiju za sljedeće petogodišnje razdoblje i pokrenulo transformacijski program koji sadrži niz poslovnih inicijativa s ciljem povećanja konkurentnosti i profitabilnosti tvrtke, uz fokus na digitalizaciju.

Maistra je u protekloj 2019. godini otvorila Grand Park Hotel Rovinj, a značajnim se u turističkom segmentu Adrisa ocjenjuje i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu.

Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9.557 tona ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Izvoz čini 80 posto prihoda od prodaje.

U procesu vezanom za Agrokor, Adris je, kako se navodi, u skladu s razinom očekivanih rizika obavio sva potrebna rezerviranja. Ta rezerviranja nemaju utjecaja na likvidnost, profitabilnost i dugoročnu održivost Adrisovih tvrtki, ističe se u Adrisovoj objavi.

“Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal. Postoji financijski kapacitet za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog investicijskog ciklusa. Uz dosad investiranih više od deset milijardi kuna, u sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit”, kažu u Adrisu. (H)

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.