SAJMOVI KAO UČINKOVITI POSLOVNI ALATI

In Konferencije / savjetovanja
GED-2020-9-9

Poštovani i dragi svi,

Pozivamo Vas da si rezervirate vrijeme u novom terminu konferencije, jer smo ga zbog korona virusa morali odgoditi za jesen 9. rujna 2020.

Svjetski dan sajmovanja i izložbi (GED) 2020. obilježit ćemo ove godine u Osijeku 9. rujna s početkom u 11 sati u velikoj dvorani Vikarijata, Strossmayerova 58, u organizaciji časopisa i portala Suvremena trgovina i Osječkog sajma. Global Exhibition Day sveopća je proslava industrije izložbi i događanja i svih uključenih u nju, a doprinosi ciljevima održivog razvoja, koje su prihvatili Ujedinjeni narodi.

Posljednjih godina naročito dolaze do izražaja regionalni sajmovi, koji odražavaju snagu ukupnoga gospodarstva pojedinih područja. U tom pogledu regionalni sajmovi imaju trajnu vrijednost, jer potiču raznolikost i time obogaćuju ne samo svoju užu sredinu već otvaraju i šire mogućnosti plasmana i utjecaja.

Na poslovnom susretu u Osijeku tako će se razmotriti ekonomska, socijalna i demografska funkcija sajmova i njihova uloga u privrednom životu određenoga područja. Poseban naglasak pri tome imat će teme:

  • Što predstavljaju sajmovi danas?
  • Novi oblici poslovne komunikacije
  • Sajamski trendovi i nova rješenja
  • Zašto su sajmovi (još uvijek) potrebni gospodarstvu?
  • Uz to, organizirat će se i zanimljiva panel diskusija gdje će se govoriti o novom načinu ponašanja sajamskih posjetitelja te ulozi sajmova u marketing miksu.

Pokrovitelj ove gospodarske manifestacije je, uz Županijske i Gradske strukture, Hrvatska gospodarska komora.

Podatci o globalnom ekonomskom utjecaju sajmova i izložbi vrlo dojmljivo potvrđuju značenje sajamske industrije. Sajmovi i stručne izložbe, naime, na globalnoj razini generiraju 275 milijardi eura ukupnog prihoda, a doprinose globalnom bruto društvenom proizvodu (BDP) 167 milijardi eura odnosno 198 milijardi USD. Oni podržavaju 3,2 milijuna radnih mjesta širom svijeta.

Veselimo se zajedničkom druženju u jesenskom terminu!

PRIJAVI SE ODMAH! Ulaz je slobodan.

prijava@suvremena.hr

 

You may also read!

vlada

Rast BDP-a za 0,4 posto ohrabrujući signal

Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 0,4 posto u prvom tromjesečju ohrabrujući je signal za nastavak poduzimanja reformi i

Read More...
trgovina

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji

Read More...
Održan prvi online tečaj „Digitalna pristupačnost“

Održan prvi online tečaj „Digitalna pristupačnost“

U svibnju je održan pilot online tečaj o digitalnoj pristupačnosti za predstavnike tijela javnog sektora. Tečaj „Digitalna pristupačnost“ zajednički su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.