U Opatiji u lipnju 70 posto više noćenja

In Iz zemlje
opatija

U Opatiji je u lipnju ostvareno 80.000 noćenja turistia ili 70 posto više nego u istom mjesecu lani i to je odličan ulazak u ovogodišnju turističku sezonu, ocijenili su u petak u priopćenju iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Ističu i da “pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine.”

Prema podacima iz opatijske Turističke zajednice, u Opatiji je u lipnju bilo 25 tisuća gostiju koji su ostvarili 80 tisuća noćenja.

Domaći gosti ostvarili su 25 posto noćenja, a od stranih, kojih je bilo 75 posto, najviše je bilo noćenja gostiju iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

U hotelskom smještaju ostvareno je 68 posto noćenja, u privatnom smještaju 29 posto, a 3 posto noćenja odnosi na nekomercijalni smještaj.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić izjavila je da odlični rezultati iz lipnja daju razloga za optimizam na ulasku u „srce sezone“.

“Najbolju popunjenost bilježimo u objektima visoke kategorije, u hotelima i u privatnom smještaju, u kojem najbolje prolaze vile s bazenima, koje zbog izoliranosti pružaju dodatan osjećaj sigurnosti,” kazala je.

Ističe da je Opatija je prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, jer svi objekti u tom gradu posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, a turistički djelatnici, kojih je procijepljeno oko 70 posto, pridržavaju se propisanih mjera.

Kaže da se Opatija, iako su motivi dolaska i ove godine uglavnom povezani s dobrom epidemiološkom situacijom, odlično prilagodila situaciji i organiziranju odabranih događanja, poštujući sve mjere. Svi koncerti na Ljetnoj pozornici bit će isključivo sa sjedećim mjestima, uz ograničeni broj gledatelja.

Tako će, nakon koncerata u lipnju, u Opatiji u srpnju i kolovozu nastupiti Il Volo, Parni valjak, Crvena jabuka, Rade Šerbedžija, Željko Joksimović, Luka Šulić, Gibonni, Bajaga i drugi izvođači, a najavljeni su i koncerti u sklopu Liburnia Jazz Festivala te Jerry Ricks Blues Festivala.

Počeo je i projekt Opatijski vremeplov, s više manjih događanja, a izložba „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ otvorena je do listopada, naveli su iz Turističke zajednice Grada Opatije. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.