Vodeće kartične kompanije uvode novi trgovački kod zbog kontrole oružja u SAD-u

In Vijesti iz svijeta
kartica

Američka kartična kompanija Visa u subotu je priopćila da će implementirati novi trgovački kategorijski kod za američke trgovce oružjem u SAD-u, koji će identificirati transakcije u trgovinama vatrenim oružjem.

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) odobrila je u petak stvaranje trgovačkog koda nakon pritiska aktivista za kontrolu oružja koji smatraju da će to pomoći pri praćenju sumnjivih kupovina oružja.

Kod će pokazivati gdje je pojedinac potrošio novac, ali ne i koji je artikl kupio.

“Nakon odluke ISO-a da uspostavi novi trgovački kategorijski kod, Visa će nastaviti sa daljnjim koracima, istovremeno osiguravajući zaštitu sve legalne trgovine na Visa mreži u skladu s našim dugogodišnjim pravilima”, stoji u priopćenju kompanije.

Neki zagovornici prava na oružje zabrinuti su da bi novi kodeks mogao dovesti do neovlaštenog nadzora.

Ovogodišnje masovne pucnjave, uključujući onu u teksaškoj osnovnoj školi u kojoj je ubijeno 19 djece i dvoje učitelja, dodatno su potaknuli dugotrajnu raspravu o kontroli oružja u SAD-u.

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Kongres da usvoji zabranu jurišnog oružja te da osigura 37 milijardi dolara za programe prevencije kriminala, od čega 13 milijardi dolara za zapošljavanje i obuku dodatnih 100.000 policajaca u sljedećih pet godina.

Mastercard i American Express također namjeravaju krenuti s implementacijom nakon odobrenja ISO-a. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design