Vodeće kartične kompanije uvode novi trgovački kod zbog kontrole oružja u SAD-u

In Vijesti iz svijeta
kartica

Američka kartična kompanija Visa u subotu je priopćila da će implementirati novi trgovački kategorijski kod za američke trgovce oružjem u SAD-u, koji će identificirati transakcije u trgovinama vatrenim oružjem.

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) odobrila je u petak stvaranje trgovačkog koda nakon pritiska aktivista za kontrolu oružja koji smatraju da će to pomoći pri praćenju sumnjivih kupovina oružja.

Kod će pokazivati gdje je pojedinac potrošio novac, ali ne i koji je artikl kupio.

“Nakon odluke ISO-a da uspostavi novi trgovački kategorijski kod, Visa će nastaviti sa daljnjim koracima, istovremeno osiguravajući zaštitu sve legalne trgovine na Visa mreži u skladu s našim dugogodišnjim pravilima”, stoji u priopćenju kompanije.

Neki zagovornici prava na oružje zabrinuti su da bi novi kodeks mogao dovesti do neovlaštenog nadzora.

Ovogodišnje masovne pucnjave, uključujući onu u teksaškoj osnovnoj školi u kojoj je ubijeno 19 djece i dvoje učitelja, dodatno su potaknuli dugotrajnu raspravu o kontroli oružja u SAD-u.

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Kongres da usvoji zabranu jurišnog oružja te da osigura 37 milijardi dolara za programe prevencije kriminala, od čega 13 milijardi dolara za zapošljavanje i obuku dodatnih 100.000 policajaca u sljedećih pet godina.

Mastercard i American Express također namjeravaju krenuti s implementacijom nakon odobrenja ISO-a. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design