Mjesec dana vinskog hedonizma na Pelješcu

In HoReCa
Mjesec dana vinskog hedonizma na Pelješcu

Od subote, 15. svibnja pa sve do 15. lipnja traje Festival peljeških podruma. Vinarije, brodari, školjkari, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe, njih 53 sa čitavog poluotoka uključilo se u do sad najveću manifestaciju na Pelješcu koja s optimizmom otvara turističku sezonu.

„Veseli nas što se veliki broj vinara uključio u Festival kojem je u fokusu plavac mali, zaštitni znak našeg poluotoka i jedan od najvećih vinskih brendova u Hrvatskoj. Sva istraživanja potvrđuju da je eno-gastro ponuda među prva tri motiva dolaska turista u našu zemlju, a naše vinsko carstvo s poznatim vinogorjima poput Ponikava, Dingača i Postupa, postalo je prava turistička atrakcija i to ne samo za ljubitelje vina. U sklopu Festivala 4. i 5. lipnja organiziramo tradicionalne Dane otvorenih vrata peljeških podruma, manifestaciju koja se inače održava u prosincu. Nadamo se da će i ova lipanjska verzija postati još jedna tradicionalna vinska fešta“, rekao je Slobodan Rosić, tajnik udruga Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac.

Direktorica TZ općine Ston Fani Slade, istaknula je kako u ovom projektu sudjeluju sve četiri turističke zajednica s Pelješca – Ston, Janjina, Orebić i Trpanj, a ideja se realizirala u suradnji s tvrtkom Feel IQM a Festivala ne bi bilo bez podrške udruga Stonski školjkari, Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac te Stonskih zidina, Solane Ston i Pomorskog muzeja u Orebiću.

„Vodili smo računa o epidemiološkim mjerama pa za vrijeme manifestacije nema masovnog okupljanja, a popratni program poput vinskih radionica i konferencija planiramo održati online putem. Također preporučujemo svim posjetiteljima da dolazak u vinariju, OPG, restoran ili konobu prethodno najave. Vjerujemo kako će iduće godine pandemija biti iza nas pa će drugo izdanje Festivala peljeških podruma nuditi bogat zabavni i edukativni program“, rekla je Fani Slade.

Festival je povod da se krene prema jugu i otkrije pelješku netaknutu prirodu, njegove prekrasne plaže i šetnice, nepregledne vinograde koji se strmo spuštaju prema kristalno plavom moru, bogatu baštinu, živopisna mjesta i uživate u nadaleko poznatim kamenicama, sjajnoj mediteranskoj kuhinji i moćnim plavcima o kojima priča vinski svijet.

U vrijeme Festivala u vinarijama su popusti od 20 posto na određene etikete, a u restoranima dva posebno kreirana menija su od 120 i 180 kuna uz čašu pelješkog vina.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: PZ Putniković i Baldo Mirković

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design