Podravka se pridružila projektu „Šuma hrane“ i u Koprivnici zasadila svoj voćnjak

In DOP
podravka

Ususret skorom predstavljanju Strategije održivog poslovanja, Podravka je i na ovaj način poslala poruku da će u budućnosti staviti još veći naglasak na održivost poslovanja i zelenu tranziciju.

Podravka se priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode „Šuma hrane“ i u suradnji s koprivničkim Komunalcem posadila i svoj voćnjak na zemljištu kod koprivničkih Gradskih bazena Cerine.

Koprivnica svojom geolokacijom pripada području Europske Amazone, UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a ovim projektom dodatno se želi osvijestiti važnost brige za planet Zemlju, a samim time i dobrobit svakog njenog stanovnika.

Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije. Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, a sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost. Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u Kompostani Herešin kod Koprivnice, u koju se odvozi i biootpad iz Podravke. Kompostiranjem na ovaj način zatvara se prirodni ciklus kruženja tvari u prirodi. Od biorazgradivih otpadaka nastaju vrijedne organske tvari kojima se prihranjuju biljke tijekom sadnje.

U sadnji Podravkina voćnjaka sudjelovale su Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, Nataša Mikuš Žigman, direktorica Poslovne održivosti i zelene transformacije, Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca i Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture Komunalca, dok je inicijativu ispred Grada Koprivnice podržala i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Nakon usvajanja nove Nutritivne strategije za razdoblje do 2027. te ususret predstavljanju Strategije održivost poslovanja za razdoblje do 2030., ovo je samo još jedna u nizu aktivacija kojima Podravka promiče društveno odgovorno poslovanje i važnog očuvanja okoliša.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design