AHK slavi 20. rođendan i organizira Njemačko-hrvatski gospodarski forum „Budućnost Hrvatske“

In Konferencije / savjetovanja
AHK slavi 20. rođendan i organizira Njemačko-hrvatski gospodarski forum „Budućnost Hrvatske“

20 godina Njemačko-hrvatske Komore / Više od 340 članova / 4,29 milijardi eura ulaganja (1993.-2022.)

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) slavi svoj 20. rođendan. Rođendansko slavlje obilježit će se na Njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu koji će se održati 17. svibnja. Pod nazivom „Budućnost Hrvatske“, u zagrebačkom hotelu Westin sastat će se visoki predstavnici iz gospodarstva. Prijave su trenutno još uvijek moguće: https://kroatien.ahk.de.

Vrhunac događanja je panel „Accelerate into the future“ na kojem će poznati poduzetnici raspravljati o energetici, digitalizaciji, kvalificiranim radnicima i proizvodnji u Hrvatskoj.

AHK, sa sjedištem u Zagrebu, najveća je bilateralna gospodarska organizacija u zemlji i dio globalne mreže od 150 vanjskotrgovinskih komora i izaslanstava njemačkog gospodarstva u 93 zemlje.

Njemačko-hrvatska gospodarska i industrijska komora okuplja više od 340 članova iz hrvatskih, njemačkih i međunarodnih poduzeća. Povrh toga, nudi brojne usluge za pokretanje poslovanja i ulazak na tržište. Kako objašnjava direktorica AHK-a Stefanie Ziska, AHK je već 20 godina neutralan i profesionalan partner u pokretanju i širenju poslovnih odnosa, razjašnjavanju pravnih i poreznih pitanja ili organiziranju događanja za umrežavanje i stručnih događanja, B2B povezivanja i delegacijskih putovanja. „Odlučujući faktor nije samo veliko iskustvo djelatnika AHK-a, već i kompetencije specifične za pojedinu zemlju i industriju, dvojezičnost i povezanost s njemačkim govornim područjem, koji rezultiraju vrlo dobrim poslovnim odnosima s dotičnim naručiteljima, projektnim partnerima, tvrtkama i institucijama u obje zemlje”, naglašava Ziska.

Impresivna povijest AHK-a započela je 2003. godine. Od tada na različitim razinama promiče pozitivna kretanja u njemačko-hrvatskim gospodarskim odnosima. Odnos Hrvatske, kao najmlađe, i Njemačke, kao jedne od najstarijih članica Europske unije, primjer je dobre, funkcionalne kooperacije dviju zemalja i njihove gospodarski uspješne suradnje. AHK je već dva desetljeća simbol međusobnog partnerstva i prijateljstva Njemačke i Hrvatske.

Njemačka je najvažniji trgovinski partner Hrvatske. Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora zastupa gospodarske interese njemačkih tvrtki u zemlji i djeluje kao „most“ za hrvatske tvrtke koje žele poslovati u Njemačkoj. Jasni su ciljevi: gospodarski, politički, društveni razvoj i međukulturna razmjena dviju zemalja.

„Vanjskotrgovinska razmjena Hrvatske s Njemačkom i izravna ulaganja iz Njemačke višestruko su porasli u proteklih 20 godina, što je znak dobre gospodarske suradnje“, ističe direktorica AHK-a. „Brojne tvrtke prepoznale su prednosti ove zemlje kao prodajne ili proizvodne lokacije. Pristupanje schengenskom prostoru i uvođenje eura 1. siječnja 2023. dodatno povećavaju interes njemačkih investitora.” Ziska nastavlja: „Posebno u području zelene i digitalne transformacije, u ovoj zemlji postoji potencijal i prostor za daljnji razvoj. Naš AHK već je 20 godina predan održivosti, povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljive energije, kao i zaštiti klime. Digitalizacija je također iznimno važna tema – bilo u javnom sektoru, na razini općina ili u privatnom sektoru. Opsežne financijske potpore EU-a također su dostupne za oba predmetna područja, što može promicati suradnju te prijenos znanja i tehnologije.“

Članstvo je idealno za energične, održive i ka budućnosti orijentiranim poduzetnicama i poduzetnicima koji žele ostvariti uspjeh u obje zemlje. Bilo da ste tek novoosnovano poduzeće, tvrtka u usponu ili vodeći u svojoj industriji. Prema riječima generalne direktorice Ziske, razlozi za pridruživanje ovoj snažnoj mreži su očiti: „Na primjer, korisni B2B kontakti svakako govore u prilog AHK-u. Naši članovi imaju koristi od vrlo aktivnog zastupanja interesa s velikim stručnim znanjem. To uključuje razmjenu s veleposlanstvima, ministarstvima i vlastima kao i bilateralne gospodarske kontakte s radnim skupinama i vladinim agencijama.”

Osim toga, predstavnici tvrtke uvijek su u toku s najnovijim informacijama zahvaljujući postojećim kanalima i platformama. Ziska se osvrće i na društvene medije komore, stručne konferencije, radne skupine i događanja za umrežavanje. „Mi u AHK-u sebe vidimo kao umrežavatelje za međusobno povezivanje naših članova te kao vrijednu podršku na svim korporativnim razinama“, kaže stručnjakinja. „Zahvaljujući brojnim kontaktima u obje zemlje, možemo ponuditi pomoć i toliko važno probijanje na nova tržišta pod posebnim uvjetima.” Za kraj ne zaboravimo i vidljivost – od online imenika članova, predstavljanja tvrtki na društvenim mrežama, logotipa člana AHK-a na internetskim stranicama tvrtke sve do mogućnosti oglašavanja na raznim događanjima Industrijske i trgovinske komore.

Dodatne informacije o AHK-u i članstvu: https://kroatien.ahk.de/mitglieder/mitglied-werden.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design