Anušić potpisao ugovore o potporama za ruralni turizam u iznosu od 159.200 eura

In Iz zemlje
cikloturizam

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u četvrtak je u Osijeku potpisao ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu sa 79 korisnika s područja županije, ukupno vrijednih 159.200 eura, a najavio je tom prilikom i da se pripremaju veliki infrastrukturi projekti u smještajne kapacitete u toj županiji.

Riječ je o bespovratnim financijskim sredstvima namijenjenim za ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Anušić je ocijenio da razvoj Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru te da su rezultati odlični.

“Bilježimo povećanje broja dolazaka turista za više od 30 posto, a brojke su i nominalno sve ozbiljnije”, kazao je župan, napomenuvši da sukladno strategiji razvoja turizma ta županija kroz sustave potpora prati sve koji se žele baviti turizmom.

Također je najavio da se pripremaju veliki infrastrukturni projekti u smještajne kapacitete, odnosno hotele koji će zadovoljiti i najveće potrebe te ocijenio da predstoji sve bolje vrijeme za turizam u Osječko-baranjskoj županiji, kojim se može baviti 365 dana u godini.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija podsjetila je da je ta županija proglašena najsrdačnijom regijom, dodajući kako brzi utrošak sredstava za potpore svjedoči da su jako dobro detektirali potrebe poduzetnika i usmjerili ih kroz potpore.

“Osobito mi je drago što, uz poduzetnike koji su pioniri razvoja našeg turizma, danas vidimo i nova lica, a veliki broj poduzetnika prijavio je svoje projekte i na Nacionalni program oporavka i otpornosti”, rekla je Turalija.(H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design