Dubrovnik će ove zime posjetiti više od 58.000 dobrostojećih gostiju

In Iz zemlje
dubrovnik

Slijetanjem zrakoplova Freebird Airlines Europe (FAE) sa 170 putnika iz Duesseldorfa u Zračnu luku Dubrovnik u ponedjeljak je počeo zimski charter program putničke agencije W Touristic, koji bi u Dubrovnik trebao dovesti više od 58.000 gostiju, većinom umirovljenika veće kupovne moći.

Direktor putničke agencije W Touristic Akkan Mahmut izjavio je kako je ta agencija, nakon trideset godina, počela 2018. godine raditi na zimskom turizmu, kojeg u Dubrovniku nije bilo.

„Mi smo mala agencija, a nadam se da će još puno agencija nastaviti našim putem i također raditi zimski turizam. Nadam se da će nas podržati i hoteli i da će ostati otvoreni cijele zime. Govorimo o velikom broju gostiju, umirovljenika velike kupovne moći. Rasprodali smo 99 posto do prosinca, a preko 95 posto svih aranžmana do lipnja”, rekao je Mahmut.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober podsjetio je kako je time nastavljena višegodišnja suradnja na tragu predpandemijskih ostvarenja.

„Nadam se da će zrakoplovi biti puni i ispuniti plan od više od 50 tisuća posjetitelja, koji će u Dubrovniku provesti svoj godišnji odmor i potrošiti svoj novac. Zračna luka Dubrovnik će svemu tome dati punu podršku, jer je riječ o nama jako bitnim tržištima. Ti gosti nam stižu i ljeti pa nam puno znači da popunimo i zimsko razdoblje”, istaknuo je Šober.

FAE je prvi put charter letovima Dubrovnik povezao u rujnu 2019. godine, ali je drugi dio programa bio otkazan zbog pandemije.

U prvom dijelu programa, od 26. rujna do 4. prosinca, turski avioprijevoznik će Dubrovnik povezati u Njemačkoj s Berlinom, Duesseldorfom, Frankfurtom, Muenchenom, Hamburgom, Hannoverom, Leipzigom i Stuttgartom, a u Ujedinjenom Kraljevstvu s Manchesterom.

U drugom dijelu, od 12. veljače do 5. lipnja 2023. godine, povezat će Dubrovnik s odredištima u Njemačkoj, Skandinaviji, Belgiji i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Osim charter letova, Dubrovnik će ove zime biti redovnim linijama povezan s Barcelonom (Vueling), Londonom (British Airways) i Istanbulom (Turkish Airlines). (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design