Dukat prvi u sektoru uvodi sezonski bonus kako bi kooperantima olakšao jesensku sjetvu

In Tvrtke i tržišta
Dusko Glisic

Tijekom rujna i listopada Dukat će svojim kooperantima isplatiti više od 2 milijuna kuna sezonskog bonusa za jesensku sjetvu.

Zagrebački Dukat svojim je kooperantima najavio uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu tijekom rujna i listopada ove godine.

Primarni je sektor suočen s otežanim uvjetima u proizvodnji mlijeka, primarno uslijed iznimno nepovoljnih klimatskih uvjeta. Uvođenjem dvomjesečnog bonusa Dukat nastoji svojim kooperantima olakšati pripremu i provedbu jesenske sjetve s ciljem unapređenja proizvodnje stočne hrane i učinkovitosti proizvodnje mlijeka.

Unatoč padu proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj unazad posljednjih deset godina, Dukat na svom otkupnom području neprekidno unapređuje proizvodnju i kvalitetu proizvedenog mlijeka zahvaljujući značajnim ulaganjima u razvoj poslovanja svojih kooperanata.

Odgovorno i održivo partnerstvo s proizvođačima mlijeka, poticanje proizvodnje mlijeka i života u ruralnim dijelovima zemlje su temeljene odrednice odgovornog poslovanja Dukata. Našim farmerima nastojimo biti pouzdan i trajan partner, a uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu jedna je u nizu poticajnih mjera Dukata s krajnjim ciljem povećanja kvalitete i količine proizvedenog mlijeka. Ovogodišnje dugotrajne visoke temperature imaju negativan utjecaj na proizvodnju mlijeka, stoga sezonskim bonusom želimo pomoći našim farmerima da se lakše pripreme za jesensku sjetvu i stvore preduvjete za učinkovitu proizvodnju mlijeka u zadnjem dijelu godine” – rekao je Duško Glišić, direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Dukat je najveći otkupljivač mlijeka u Republici Hrvatskoj sa skoro 110 godina posvećenosti otkupu i preradi mlijeka na našim prostorima. Dukat danas surađuje s oko 2.000 proizvođača mlijeka diljem zemlje od kojih čak 50 posto čine mali proizvođači mlijeka.

Svježe mlijeko Dukat svakodnevno otkupljuje u 15 županija, a više od polovice mlijeka Dukat otkupljuje iz Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design