KARISMATISK, nevjerojatna kolekcija nastala u suradnji sa slavnom britanskom dizajnericom Zandrom Rhodes

In Promocije / novi proizvodi
Zandra Rhodes

Zajedno sa Zandrom Rhodes, IKEA je odlučila istražiti kako se Zandrin svijet smjelih uzoraka i živih boja može primijeniti u kućnom kontekstu. Rezultat je nova IKEA kolekcija KARISMATISK, manifest za neustrašivo samoizražavanje kod kuće. Kolekcija sadrži 26 iznimno dojmljivih predmeta koji potiču sve ljubitelje boja da “budu odvažni, budu fantastični, budu svoji”.

Poznata po svojim neustrašivim uzorcima i živim bojama, Dame Zandra Rhodes revolucionarna je sila u svijetu mode i tekstila već više od pet desetljeća. Inspiriran Zandrom i njenim neustrašivim pristupom životu i stilu, IKEA tim krenuo je istražiti moć boja i uzoraka kako bi domu dodali karakter i karizmu. Ovo istraživanje dovelo je do dubljeg razumijevanja uzoraka i boja kao snažnih izraza osobnosti, talenta, lokalne kulture, ali i njihovih psiholoških učinaka na ljude i prostore.

Pod Zandrinim vodstvom, nastala je snažna statement kolekcija. KARISMATISK slavi naše domove kao izraz toga tko smo – kroz boju, uzorke i privlačne predmete. Nova kolekcija omogućuje da se Zandrina samouvjerenost i karizma pretoče u vaš dom i da budete ponosni što ćete pokazati osobnost u svom prostoru.

KARISMATISK služi zabavi s kućnim namještajem, dopuštajući da optimizam zablista u našim životnim prostorima. Pomiješajte jastuke, prostirke i tekstil kako god poželite, stavite vaze zajedno ili odvojeno, dodajte još malo boja i slobodno prijeđite granice uobičajenog ispunjavajući dom uzorcima! “To je kolekcija iz koje ljudi mogu uzeti samo jedan komad i uljepšati si život, ili uzeti nekoliko komada i još se bolje zabaviti”, kaže Zandra Rhodes.

Koliko god je KARISMATISK nevjerojatan, toliko je i funkcionalan. Zajedno sa Zandrom, IKEA je koristila pet dimenzija svog demokratskog dizajna – oblik, funkciju i kvalitetu te održivost, i sve po pristupačnoj cijeni – kako bi stvorila razigrana rješenja za svakodnevne potrebe a dostupna što većem broju ljudi. Iako je Zandra poznata po raskošnim uzorcima i bojama, njezin je dizajn uvijek praktičan. A kad god je to bilo moguće, u kolekciji su korišteni reciklirani materijali.

“IKEA tim doista je uhvatio estetiku Zandre Rhodes, pa je stoga i suradnja bila izuzetno ugodna. Proces dizajniranja bio je izvoran i nadasve originalan, a to se na kraju vidi u cijeloj kolekciji”, kaže Zandra Rhodes. “Bila je to prekrasna avantura. S praktične strane, bilo je vrlo uzbudljivo pokušati prevesti moj svijet boja iz ateljea u kolekciju dostupnu mnogim ljudima.”

Kolekcija KARISMATISK od rujna će biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb.

You may also read!

marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design