Erste banka uručila 200.000 kuna donacija Veleučilištu u Bjelovaru i Općoj bolnici Bjelovar

In DOP
erste

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) uručila je novčane donacije u iznosu po 100.000,00 kn Veleučilištu u Bjelovaru te Općoj bolnici Bjelovar. Dok će donacija namijenjena Veleučilištu biti iskorištena za opremanje i uređenje nove informatičke učionice preddiplomskog stručnog studija računarstva, donacija bolnici bit će iskorištena za kupnju defibrilatora te tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti, a s obzirom na porast broja kardiovaskularnih bolesnika. Pored novčane donacije, banka je bolnici donirala i dizelski agregat, koji će joj služiti kao pomoćni izvor u slučaju nestanka električne energije, a za potrebe neometanog nastavka rada operacijskih sala, potreba rodilišta i sl.

Donacija Erste banke Veleučilištu u Bjelovaru
Donacijom banke u učionicu preddiplomskog stručnog studija računarstva Veleučilišta u Bjelovaru uvest će se kompletna informatička infrastruktura, opremiti 31 radno mjesto sa stolovima, stolcima, računalima, kao i obaviti svi potrebni građevinski radovi. Osim što Erste banka rad Veleučilišta podržava pružanjem financijske potpore, njezini stručnjaci su predložili uvođenje ekonomske grupe predmeta za studente treće godine: Osnove poduzetništva, Poslovne financije, Financijske institucije i tržišta, Ekonomika bankarstva, a koji su u cijelosti prihvaćeni kao dio kurikuluma. Uz to, banka će studentima računarstva Veleučilišta omogućiti obavljanje stručne prakse u programu IT Lab, koji studentima tehničkih fakulteta omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih (bankarskih) IT sustava u regiji, i to u segmentu „Change the Bank“, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj.

„Erste banka i Visoka tehnička škola u Bjelovaru potpisali su 7. studenog 2016. Sporazum o strateškom partnerstvu na uspostavljanju i razvijanju poslovne suradnje, a strateški interes obiju strana bio je osnivanje preddiplomskog stručnog studija računarstva. Na temelju tog sporazuma, stručnjaci banke sudjelovali su u pripremi kurikuluma preddiplomskog stručnog studija Računarstvo i u srpnju 2017. Visoka tehnička škola ishodila je dopusnicu za izvođenje novog studijskog programa. U međuvremenu, 30. listopada 2017. Visoka tehnička škola u Bjelovaru prerasla je u veleučilište. S ciljem osiguranja kvalitetnih uvjeta studiranja oprema se nova računalna dvorana, a Erste banka u tu svrhu donirat će 100.000,00 kn Veleučilištu u Bjelovaru na čemu smo zahvalni. Izvrsna suradnja, sjajni odnosi i kompatibilni interesi Erste banke, Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru primjer su konstruktivnog rada na unapređenja kvalitete i uvjeta obrazovanja“ kaže dekanica Veleučilišta u Bjelovaru dr.sc. Zrinka Puharić.

Donacija Erste banke Općoj bolnici Bjelovar
Erste banka tradicionalno financijski podupire rad Opće bolnice Bjelovar. Ovogodišnja donacija u visini 100.000 kuna, bit će iskorištena za kupnju defibrilatora te tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti, a s obzirom na porast broja kardiovaskularnih bolesnika.Također, banka je bolnici upravo uručila i dizelski agregat, vrijednosti 70.000 kn, koji će joj služiti kao pomoćni izvor u slučaju nestanka električne energije i to za neometani nastavak rada operacijskih sala, potrebe rodilišta i sličnog. Erste banka s Općom bolnicom godinama njeguje uspješnu suradnju, a od 2010. do danas donirala joj je preko milijun kuna za različite namjene.

„Iskreno zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći Erste banke Općoj bolnici Bjelovar kroz donacije u protekloj 2017. godini, kao i na svim donacijama ranijih godina. Zahvaljujući donaciji Erste banke, bolnica će kupiti defibrilator i tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti. Naime, u bolnici postoji izražena potreba za navedenim uređajima, a s obzirom da iz godine u godine bilježimo porast broja kardiovaskularnih pacijenata. Banci zahvaljujemo i na ostalim donacijama, među kojima želimo istaknuti i donaciju dizelskog agregata“ istaknuo je dr. Davor Malčić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar.

„Želio bih čestitati Veleučilištu koji je Bjelovar uvrstio na kartu hrvatskih veleučilišnih gradova. Ovo je važno, ne samo iz razloga što vjerujemo da će se znatno smanjiti broj mladih koji odlaze iz Bjelovara u druge gradove na studij, nego da će se povećati broj onih koji će ga prepoznati kao mjesto svojeg obrazovanja i rada. Kako je za postizanje željenih rezultata prije svega potrebno prethodno stvoriti potrebne uvjete, prema standardima koji se danas očekuju u visokom obrazovanju, banka je sa zadovoljstvom odgovorila na molbu Veleučilišta da mu pomogne s opremanjem i uređenjem nove informatičke učionice za buduće polaznike preddiplomskog stručnog studija računarstva. Također mi je zadovoljstvo što i ove godine možemo podržati rad bjelovarske Opće bolnice. Nadamo se da će ova donacija omogućiti građanima Bjelovara i okolice još kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu te doprinijeti očuvanju njihova zdravlja i prevenciji bolesti“, istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

You may also read!

dalmatia

U Segetu Donjem otvoren prvi Dalmatia Boat Show

U Marini Baotić​ u Segetu Donjem, nedaleko Trogira u četvrtak je otvoren prvi ​međunarodni sajam nautike Dalmatia Boat Show,

Read More...
Valamar

Valamar i SeekandHit osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj

Valamar i agencija za digitalni marketing SeekandHit osvojili su nagradu za najbolju digitalnu kampanju, Best in Show, na dodjeli

Read More...
JANAF

Konferencija Janafa: Uložit će se 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike

Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design