EY Svjetska poduzetnica godine Doris Hsu iz Tajvana

In Karijere
Doris Hsu

Tajvanska poduzetnica i izvršna predsjednica kompanije GlobalWafers Doris Hsu dobitnica je ovogodišnje nagrade EY Svjetski poduzetnik godine, izvijestili su u petak iz hrvatskog ogranka EY.

Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine ove godine konkuriralo je 49 nacionalnih pobjednika iz 45 zemalja iz svijeta, među kojima je na dodjeli nagrada u Monacu bila i hrvatska ekipa zajedno s hrvatskim onkurentom za tu nagradu Vjekoslavom Majetićem, osnivačem i vlasnikom tvrtke DOK-ING.

Majetić je u ožujku ove godine proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, ističući se sa DOK-ING u domaćoj konkurenciji po sjajnim poslovnim rezultatima i društvenom doprinosu, jer proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu, navode iz EY-a.

Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine HSU je izabrao stručni žiri ovogodišnjeg izbora. U objašnjenju te nagrade navodi se da je vidjela potencijal u materijalima koji se nalaze na vrhu poluvodičke industrije – silicijskim pločicama – te da danas pruža inovativna, napredna tehnološka rješenja vodećim proizvođačima čipova.

Tvrtka GlobalWafers je najveći tajvanski i treći najveći svjetski proizvođač silicijskih pločica, a njezini proizvodi su sastavni dio gotovo svih tehnologija u modernom društvu.

Izbor za EY Svjetskog poduzetnika godine održava se od 2001. i okuplja najperspektivnije poduzetnike iz svijeta.

Povodom sudjelovanja u tom svjetskom izboru, Majetić je poručio da mu je bilo zadovoljstvo biti dio tog programa, upoznati poduzetnike raznih profila iz cijelog svijeta te čuti njihove zanimljive i inspirativne priče. Svima koji su se natjecali je čestitao, smatrajući da su svi dokaz da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design